Heren 2 bedwingt Vives: 4-0

Nieuws

Seesing Personeel | Orion HS2 – Vives HS1:  4 – 0

Seesing Personeel | Orion Heren 2 pakte exact een maand na de laatste competitiewedstrijd een waardevolle vijfpunter tegen het degelijke Vives uit IJsselstein.

In het thuisduel bleek de eerste set cruciaal, de teams lieten namelijk weer zien aan elkaar gewaagd te zijn. De bezoekers etaleerden weer veel degelijkheid en speelden met een lage foutenlast. Verder daagden ze hun tegenstanders tactisch uit; daarin is dan schakelend vermogen vereist.
De Orion-reserves lieten zien dit in huis te hebben. Net als in de uitwedstrijd werd in de eerste set nota bene het verschil gemaakt op een klein detail: door een beslissende service van setter Dean ‘Rocky’ Rots op 24-23 voor.
De ace zette meteen de toon voor de tweede set, die met duidelijk verschil werd gewonnen door de thuisploeg.  Set 3 werd een kantelpunt in de wedstrijd. De bank maakte hier in de beslissende fase het verschil. Deze set werd verder beslecht door de mokerklap van het formaatje 6 op de schaal van Richter van mid Simon Eelderink.
Naar verluidt zijn ze nu nog het hout aan het recht trekken in de thuishal en de scheuren uit de muren aan het halen.
Set 4 werd vervolgens een formaliteit. Het verzet was namelijk gebroken.

Kenmerkend was wederom de functionaliteit en de flexibiliteit van de bank. Regelmatig bewijst de brede selectie weer zijn voordeel. Niet alleen een bank, maar ook eentje van kwaliteit. Niet onbelangrijk. Daarmee haalt het complete team de zege binnen en was er revanche voor het laatste optreden in Barneveld.

Zaterdag 17 maart wacht de derby en dus ook een nieuwe uitdaging: Arnhem (Arvevo) uit. Aangezien er nog vijf wedstrijden te spelen zijn, is dit weer een horde om te nemen. Komt dat zien in sporthal Kermisland! De start van de wedstrijd is om 19:00 uur.