• Gringo’s
  • New York Pizza
  • Rabobank 2
  • Rabobank
  • Albrand
  • Rots tegelzetbedrijf
  • Ubbink
  • Rabobank 3
  • Gafco
  • Tieleman bouw
займ на карту онлайн

4 sets Willen Is niet 4 sets Kunnen

Nieuws, Wedstrijdverslagen heren 4

WIK Steenderen HS1 – Rabobank Orion Volleybal HS4: 1 – 3

Los van de gebruikelijke onzekerheden, die bij de seizoenstart altijd aanwezig zijn, was het dit jaar toch met meer nieuwsgierigheid dan gewoon uitkijken naar de eerste pot van het seizoen.

Hoe gaat men om met zo lang niet samen douchen? En hoe gaan we om met de druk nu we door de recente ontwikkelingen ineens zijn gebombardeerd tot het hoogst spelende mannenteam van de vereniging? Het antwoord op beide vragen: vrij aardig. Nadat met tevredenheid werd vastgesteld, dat onze wedstrijdshirts gewoon de clubkleuren hadden behouden, werd alleraardigst begonnen.
De passing was prima onder controle en de spelverdeler van dienst kon naar hartenlust verdelen. Tot lichte verbazing van de rest van het team deed hij dit ook daadwerkelijk vier sets lang. De verbazing steeg verder toen zelfs de heren op het midden slimme dingen gingen doen. Onze gastheren wisten ook wel dat er dan geen eer te behalen valt en lieten de eerste set dan ook aan ons.

Trukendoos
De tweede was een ander verhaal. Er werd nog alleraardigst begonnen, waarbij bij tijd en wijlen de trukendoos helemaal open ging, met als uitschieters het ‘bal-heel-hard-op-3-meter-lijn-slaan-trucje’ en het ‘bal-bij-0-blok-heel-hard-richting-tweede-ring-slaan-trucje’. Serverend was het echter zoals de haarkleur van een niet nader te noemen teamgenoot: roestig. Gecombineerd met een slappe concentratie en hoge foutenlast was setverlies een logisch en verdiend gevolg.

Groot pluspunt was dat we niet heel lang nodig hadden om te beseffen dat dit toch wel vrij zonde was. Er werd direct vanaf het begin beter geserveerd en we lieten met een sterk ingevallen padvinder het beste volleybal van de middag zien. Leidend tot setwinst werd de lijn doorgetrokken in set vier en zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen.

Ambities
Conclusie? Zoals een kale man met raspende Twentse tongval zou zeggen: we hebben het geweldig opgepakt na de tegenslag. Eigen toevoeging: de tegenslag was onnodig. Wellicht dat de kritische houding een bijproduct is van het hebben van ambities die verder rijken dan de kantine.
Om die ambitie, zowel binnen als buiten het veld, kracht bij te zetten volgt zaterdag 26 september alweer een nieuwe kans. Eerst om 13:00 uur tegen het vlaggenschip van Dynamo Neede, daarna in en op onze eigen vertrouwde kantine en tribune.

 

Wedstrijd:
Zaterdag 19 september 2020
WIK Steenderen HS1 – Rabobank Orion Volleybal HS4
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 18-25, 25-18, 18-25, 19-25
Verslag: Jaap Löwenthal