• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Achterhoek Cup voor Orionners

Nieuws

Eerste editie Achterhoek Super Sunday Cup was feest

Meisjes B1 heeft zondag 5 maart beslag weten te leggen op de Achterhoek Super Sunday Cup. Het team versloeg VCV uit Varsseveld. Jongens B1 deed het niet minder en haalde na een spannende strijd met RTC Nijmegen de beker binnen.

Het was die zondag de eerste editie van de Super Sunday voor de B-jeugd. De MB1 en JB1 speelden een wedstrijd op het centre court, met court crew, muziek, twee scheids- en lijnrechters, en een heuse Tribune Info. Ze speelden tegen zelfgekozen teams (VCV MB1 en RTC Nijmegen JB) en voor een zelfgekozen goed doel: Make-A-Wish Nederland.

Spannend voor iedereen: hoe goed zijn de tegenstanders, hoeveel publiek komt er, worden er veel loten verkocht, wie gaat de beker winnen?
En ook spannend voor de vrouwen van Dames 1, die vandaag de ballen rolden voor de meiden. Want hoe ging dat nu eigenlijk precies in z’n werk? Na een korte, duidelijke instructie waren ze klaar voor hun taak.
Om 14.30 startten de meiden met hun opwarming, met Eric Robbers als maxi van de week. Hij mocht ook de eerste opslag verzorgen en kreeg van de meiden een mooi gesigneerd t-shirt.
Om 15 uur begon de wedstrijd, waarbij zowel Seesing Personeel | Orion, als de gasten uit Varsseveld, even moesten wennen, toch wel spannend op zo’n centre court met zo veel publiek.
Er ontspon zich een mooie wedstrijd, waarbij de 1e set voor Orion was: 25-19. In de 2e set kwam VCV meer in de wedstrijd. Er waren prachtige lange rally’s te zien, die in de meeste gevallen een punt voor Orion opleverden, wat tot enthousiaste reacties van het publiek leidde. In de 2e set kwam Orion op een 4-7 achterstand, maar met hard werken wisten ze via 13-10 en 19-13 de set binnen te slepen met 25-18 en daarmee wonnen ze de Achterhoek Super Sunday Cup 2017.

20170305_hvd_ahoekcup_mb1_
Aanval van de Orion-meiden op VCV. Foto:Hans van Dijk.

Om 16.30 begon de wedstrijd van JB1 tegen RTC Nijmegen JB, nadat maxi van de week, Rob Jorna, de eerste service sloeg. Ook Rob kreeg van de JB1 een mooi gesigneerd shirt.
Orion begon goed met een mooie voorsprong. RTC Nijmegen kwam sterk terug, waardoor onze mannen lange tijd tegen een behoorlijke achterstand aan keken. Op 21-24 vonden de Oranje mannen het genoeg en werd er gas gegeven, wat resulteerde in een setwinst met de stand 26-24.
De 2e set was de druk eraf en kon Orion vrij gemakkelijk naar de winst spelen. Vooral met servicedruk wisten ze het de tegenstanders behoorlijk moeilijk te maken. Ook het Doetinchemse blok was voor de spelers van RTC Nijmegen moeilijk te passeren. Ze wonnen de 2e set met 25-18 en daarmee de beker.
De heren van Heren 1 waren vandaag de court crew voor JB1, waar ze op geheel eigen wijze invulling aan gaven.

20170305_hvd_ahoekcup_jb1_home
Een vrolijke mix van Jongens B1, Heren 1 (de ballenjongens) en de gasten uit Nijmegen van RTC. Foto: Hans van Dijk.

En om nog even op de eerste vragen terug te komen: de tegenstanders waren goed, maar Seesing Personeel | Orion was beter, de tribune was goed gevuld en er zijn veel loten verkocht. Samen met sponsorbijdragen is de opbrengst voor Make-A-Wish maar liefst € 1138,18 geworden. Dat is het ongeveer het bedrag voor één wens, dus een mooi resultaat.

We bedanken iedereen (de 50 vrijwilligers, het publiek, onze tegenstanders, sponsoren)  die eraan heeft bijgedragen om dit tot een geweldige dag te maken. Voor de spelers en speelsters, maar ook voor Make-A-Wish. We hebben veel lachende gezichten gezien en volgens ons heeft iedereen ervan genoten. Hans van Dijk en Robert van de Gevel hebben fraaie foto’s gemaakt van de dag, kijk op hun facebookpagina’s om ze te bekijken.

Tot over twee jaar voor de volgende editie van de Achterhoek Super Sunday Cup.

Verslag: Minka de Weerd
20170305_hvd_ahoekcup_minka_de_weerd_portret

Meer foto’s wedstrijd JB1

Meer foto’s wedstrijd MB1