• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Beachcourt op ijsbaan komt er

Nieuws

 

Door samenwerking verenigingen ontstaat iets moois

In het kader van het programma ‘Gelderland in het Zand’ heeft Seesing Personeel | Orion een subsidie aangevraagd voor de aanleg van een beachcourt op het middenterrein van de IJs- en Skeelerbaan in Doetinchem.

Met het bedrag van € 9000,- en de benodigde cofinanciering zijn we in staat om een prachtig multifunctioneel beachcourt van 28 x 44 meter aan te leggen waar zowel volleybal, voetbal, handbal, korfbal, tennis, badminton en hockey op gespeeld kunnen worden. Eigenlijk kan er elke sport worden bedreven, eventueel met wat kleine aanpassingen. Het streven is om 1 april 2017 het BeachCourtDoetinchem gereed te hebben.

,,Het heeft wat voeten in aarde gehad om de subsidie te krijgen maar het is uiteindelijk gelukt,’’ aldus voorzitter Jeroen van Ree. ,,Nadat er in 2014 voor het eerst contact was met de Nevobo, is de aanvraag ingediend bij de provincie. Helaas heeft het door persoonlijke omstandigheden en onduidelijkheden tussen de aanvrager en de provincie, langer geduurd dan de bedoeling was.

2015_bv_simonsplein
Beachvolleybal door de Doetinchemse jeugd op het Simonsplein.

Uiteindelijk werd een eerste verzoek afgewezen en volgde er in mei 2016 een hoorzitting bij de provincie. Daar heeft Seesing Personeel | Orion de bezwarencommissie kunnen overtuigen van het belang om dit BeachCourt aan te gaan leggen. Niet alleen voor Seesing Personeel |  Orion maar voor alle beachsporten die je in Doetinchem wilt en kunt spelen en op elk niveau. Onlangs is ook een vertegenwoordiging van de Doetinchemse gemeenteraad op bezoek geweest en zijn de plannen aan hen uitgelegd. Het BeachCourtDoetinchem wil de verbindende factor zijn.

Extra dimensie
In Den Haag worden al jaren in het beachstadium verschillende sporten beoefend en NK en EK finales gespeeld. Het zou erg mooi zijn als we ook in Doetinchem een extra dimensie kunnen ontwikkelen, waardoor men niet alleen in de zaal of op het grasveld, gravel, maar ook met de voetjes in het zand de sport kan beoefenen. Ook in de regio zijn inmiddels diverse beachcourts geopend, dus een heuse Gelderland of Achterhoek Cup zou zich maar zo kunnen ontwikkelen.

,,De locatie is natuurlijk geweldig. Door de samenwerking met de IJs- en Skeelervereniging zijn we in staat om op een slimme manier de infrastructuur optimaal te gaan benutten waardoor er een win-winsituatie ontstaat,’’ ondersteept Mark Penninkhof van de Stichting IJs-en Skeelerbaan. ,,In het vooroverleg zijn alle partijen geïnformeerd en bij dit verhaal betrokken, omdat er meerdere gebruikers van de locatie zijn.’’
,,Samen met de gemeente zijn de plannen verder ingevuld en zijn er tekeningen gemaakt hoe we dat het beste kunnen gaan inrichten en de ruimte maximaal kunnen benutten. We zullen nu de vervolgstappen zetten en het een en ander verder formaliseren voor een goede onderlinge samenwerking. We hebben daarmee gewacht totdat de subsidie definitief was toegekend. Dus we kunnen nu verder met het uitwerken en realiseren,’’ aldus Jeroen van Ree.

20141223_Jeroen_van_Ree
Jeroen van Ree, voorzitter
BeachCourtDoetinchem.

Nieuwe volleyballijn
,,We zijn er erg mee in onze nopjes en kunnen zo een nieuwe volleyballijn binnen Seesing Personeel | Orion starten. Laten we wel wezen: Doetinchemse talenten als Sanne Keizer, Marloes Wesselink en Laura Bloem hebben het beachvolleybal mede op de kaart gezet. Deze tak van sport is zeer populair geworden, zeker na de resultaten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook nu zie je veel jeugd die al deelneemt aan bijvoorbeeld de jeugd-NK, maar wat te denken van een zomers bedrijvencompetitie, recreatiecompetitie, Nederlandse Kampioenschappen. Er zijn reeds veel plannen in de maak en Seesing Personeel | Orion wil graag de verbinding te leggen met de (omliggende) sportverenigingen een maximale samenwerking realiseren,’’ zegt Van Ree.
,,Voorwaarde voor de subsidie van € 9.000,- was de cofinanciering ter grootte van eveneens € 9.000,-. Bedrijven en particulieren zijn hier ingestapt. Maar we gaan verder. We zijn voornemens om ook een crowdfundingsactie op touw zetten om nog meer middelen te realiseren zodat we in één keer een zeer toonaangevende accommodatie realiseren. Daarbij zou je kunnen denken dat je een voor een bepaald bedrag een bepaalde hoeveelheid zand sponsort. Als die ideeën moeten nog verder ontwikkeld en ingevuld worden, maar we hebben er zin in om hier iets heel moois van te maken.’’

Foto aanhef: Op het strand in Scheveningen wordt massaal aan beachvolleybal gedaan.