• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Dames 1 is weer compleet

Nieuws, Teamnieuws dames 1

De tweede helft van de competitie gaat beginnen. Helaas heeft de eerste helft niet het resultaat opgeleverd dat we graag zouden zien. Zoals in eerdere stukjes verteld hebben we mooie dingen laten zien, maar onszelf niet beloond.

De laatste wedstrijden van de competitie waren zwaar. We wilden meer maar konden niet meer. Een te krappe selectie, veel persoonlijke ongemakken waren de oorzaken dat we het niet konden brengen. Toch ben ik zeer trots op de meiden en de begeleiding. Iedereen is er altijd, we blijven doorgaan, de sfeer binnen het team is goed.
God, wat zou het een mooi affiche zijn geweest, Rensa Family Orion Dames 1 tegen Sliedrecht Sport Dames 1 in de volgende bekerronde. We gingen vol goede moed op donderdag 22 december naar Capelle aan den IJssel. Restaurant Lola uit Doetinchem (www.lola-doetinchem.nl) had weer een heerlijke pastamaaltijd voor onderweg geregeld, waar in de bus heerlijk van genoten werd.

Dichtbij
We waren er dichtbij tegen VCN uit Capelle aan den IJssel. Twee sets op twee punten verloren, maar ook hier hadden we te maken met extra lichamelijk ongemak. Een tegenstander die onder het net door sprong waarbij Annie haar enkel verzwikte en een on willige buikspier van Marlijn. Beiden verdienden lof om ondanks het ongemak toch door te zetten en de wedstrijd uit te spelen.
Dit gold ook voor alle overige speelsters. We gingen met acht speelsters dus iedereen moest ook wel. Dat maakt mij zo trots op dit team. Ondanks het verlies hadden we toch nog bij thuiskomst een klein feestje op de parkeerplaats voor de verjaardag van Jaydee.
Nog 12 wedstrijden te gaan. Dit omdat we nog twee keer tegen VCN mogen. De eerste wedstrijd van deze competitie werd namelijk uitgesteld. Zaterdag 14 januari tegen Volley Tilburg waartegen we twee keer aan de goede kant van de score stonden. In de competitie werd het 3-1 voor ons en in de beker 2-0.
We kunnen dus prima volleyballen en daar ben ik van overtuigd maar we moeten fit zijn. Na twee weken rust hebben we nu weer een goede trainingsweek achter de rug. Dames 1 is met negen speelsters weer compleet, Jade is terug van haar reis maar helaas heeft Emma ons team verlaten.

 

Tekst: Jeroen Peeters
trainer/coach