• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Dames 1 maakt voorzichtige start

Teamnieuws dames 1

In de voorbereiding van de competitie 2022-2023 zagen we een opgaande lijn. De vier nieuwe speelsters Emma, Jade, Jaydee en Esmé vonden al snel hun plek binnen het team. Zeker de laatste zondag van de voorbereiding tijdens het trainingsweekend werden de speelsystemen duidelijk.

We speelden tegen Peelpush en Set Up (Eredivisie en ex-Eredivisie) prima wedstrijden.
Ook Kees, onze nieuwe manager, is al van onschatbare waarde gebleken. Regelen van allerlei randvoorwaarden om spelen in de Topdivisie toch wat professioneler te maken en dat is zeer noodzakelijk.
Het ontwerpteam van Dames 1 heeft de kledinglijn weer verder uitgebreid met nieuwe polo’s voor de staf en binnenkort ook met een sportlegging voor de speelsters.
Verder heeft Kees zelf bij restaurant Lola voor alle thuiswedstrijden een pastamaaltijd geregeld, zodat we
tussen de warming-up-training en de wedstrijd een goede sportmaaltijd hebben. Restaurant Lola, zeer gezellig voor een avondje lekker eten met familie en vrienden, alvast ontzettend bedankt hiervoor.
Jammer genoeg moesten we na de voorbereiding weer twee weken wachten voordat het echte
werk kon beginnen. Dit was een beetje te merken, ik zag wat spanning en voorzichtigheid bij mijn team. Logisch vind ik.
Volley Tilburg pakte de eerste set maar daarna kwamen we helemaal los. Met de aflopende
setstanden (25-19,25-17 en 25-13) gaven we de tegenstander geen schijn van kans meer. Vol passie, goed serveer- en verdedigingswerk met daarbij stabiel side outspel sleepten wij de wedstrijd makkelijk binnen. Iedereen heeft aan deze overwinning een steentje bijgedragen en dat maakt een overwinning nog leuker en waardevoller.
Ook de aanmoedigingen vanuit Bali van Jade hielpen hierbij mee. Helaas was de livestream
niet in de lucht (foutje van waarschijnlijk de trainer) maar vanaf nu zijn alle wedstrijden weer te zien via Facebook. Al is het natuurlijk voor ons nog leuker dat jullie ons aanmoedigen in onze eigen hal. Altijd spannende potjes.

Jeroen Peeters
Trainer/Coach