займ на карту онлайн

Eigen jeugd mag doorstromen

Nieuws, Teamnieuws heren 3

Het wordt al jaren benoemd: Orion Heren 3 is het opleidingsteam van de vereniging. Hierbij  moet de eigen jeugd een kans krijgen om door te kunnen stromen naar een hoger niveau: Heren 1 of  2. Daarbij rest alleen de vraag: wanneer mag er nog gesproken worden van eigen jeugd?

Het is de vorige keer ook al benoemd door onze geestelijke leider Alex, maar als u het gemist heeft (schaam je kapot): Heren 3 heeft een flinke wijziging in het aantal spelers gehad. Sommigen gaan weg en sommigen gebruiken ons team als een springplank voor een hoger team. In de plaats daarvoor hebben wij een toestroom gekregen van de grote talenten uit ‘eigen’ jeugd.
Ja ja, u leest het goed. Er is niets eigen aan, aan onze nieuwe talenten uit eigen jeugd. Het mooiste team van Doetinchem had naast het Doetinchemse trots van Pasman, Titatwanium en ik (Willy) al een hoop buitenlandse roots. Onze kapitein is inmiddels een ingeburgerde Doetinchemmer geworden en Gustav heeft zijn roots liggen in een ver gat genaamd: Varsseveld. En vergeet onze geestelijke leider niet, die ons inspireert met  Hebreeuwse wijsheden. Maar ik ga u even uitleggen uit welke uithoeken wij onze nieuwe talenten vandaan hebben moeten vissen.

Boetoe
Ondanks dat de ouders van onze kleine Boetoe uit Nieuw-Wehl en Emmen komen, kan er met
trots gezegd worden dat, de in Doetinchem wonende, Boetoe het dichtst in de buurt komt van een echte Doetinchemmer, kijkend naar onze nieuwe talenten. Maar vanaf hier gaat het enorm bergafwaarts.
We beginnen met onze zuiderbuur Sem, die uit het pittoreske dorpje Ulft komt. Verder komt onze libero, Nick, uit het hoge noorden van Hengelo.
Jurre komt uit het gehucht Halle. Koen en Jelte komen zelfs uit twee verschillende continenten, genaamd Brummen en Duiven. Niemand weet hoe Orion deze ‘internationals’ heeft weten te strikken voor de trots van Doetinchem, maar de geschiedenis heeft geleerd dat iedereen een Doetinchemmer kan worden, zelfs als je een immigrant bent uit een uithoek genaamd Ruurlo.

Tekst: Noah Wortelboer
Heren 3
Foto aanhef: Robert van de Gevel