Heren 2 en 3 goed op stoom

Nieuws

Stijgende lijn in zicht van competitie

De teams Seesing Personeel | Orion Heren 2 en 3 beginnen al goed op stoom te komen voor de aanstaande start van de competitie. Er is duidelijk sprake van een stijgende lijn in de eerste oefenwedstrijden.

Heren 3 speelde in Aalten een tweetal wedstrijden tegen regio divisionisten Bovo 2 en Volga 1. De eerste wedstrijd tegen promovendus Bovo startte aan beide kanten zeer wisselvallig. Uiteindelijk wisten de youngsters van coach Alex Stein grip te krijgen op de een niveau hoger acterende gastheren, waardoor de eerste set winnend werd afgesloten.
Na wat wisselingen aan beide kanten in set twee lagen de Orion-heren continu aan de goede kant van de score. Datzelfde gold voor het derde setje tot de 15.
Verrast door deze overwinning werd de lijn in de wedstrijd in de eerste set tegen Volga doorgetrokken. Al dient gezegd te worden, dat een zeer ruime voorsprong teniet werd gedaan door vele fouten. De charme van elk jong team  . . .   Dit verval was zichtbaar in de tweede set. Deze ging dan ook verloren.
Al met al wordt de sterk stijgende lijn al getrokken in vergelijking met een week eerder. Daar gaat het natuurlijk om.

Heren 2 speelde in Nijmegen tegen achtereenvolgens Pegasus, VC Volt en Renswouw. De coaches Bjorn Proost en Bas Ernst kozen voor wisselende samenstellingen per wedstrijd. Was hier sprake van zand strooien met het oog op de komende competitie en aanwezige tegenstanders?
Desalniettemin werd er bij vlagen prima spel neergezet met veel rek aan de bovenkant. Ondersteund door de ‘ingevlogen’ Heren 3-spelers Luuk Pasman, Luuk Hoge Bavel en Jasper Wijkstra was het dozijn aan spelers vol voor deze dag en werd er weer naarstig en verdienstelijk geïnvesteerd in de toekomst.

Zaterdag 16 september speelt Heren 3 in Duiven tegen achtereenvolgens Xanthos (16:00 uur) en LIVO (17:00 uur), beiden regio-divisionisten. Dit zijn de geplande start tijden van de wedstrijden overigens.

Heren 2 speelt op 16 september in de eigen hal om 14:30 uur (= start warming-up) tegen Hovoc uit Horst, het team van oud-oranjesetter Nico Freriks. Op dinsdag 19 september wordt er in de eigen hal nog gespeeld in de trainingstijd (20:00-22:00 uur) tegen het Barchemse BVC, het team van oud-speler Jan-Willem Wensink.

Tekst: Marco Buiting
Foto aanhef: Het nieuw samengestelde team Heren 3. Foto Robert van de Gevel.