• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Het wordt echt menens voor topteams

Nieuws, Volleyvisie

Grote of soms kleine gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. Zo ook bij de topteams van Seesing Personeel | Orion. De mannen blikken ongetwijfeld naar de nationale bekerfinale op zondag 19 februari aanstaande in Zwolle (13.00 uur).

De Orionvrouwen van trainer Eric Robbers willen zaterdag 11 februari tegen PrismaWorx VC Weert hun slag slaan in de strijd om de eerste plaats van de Topdivisie. Na promoties naar eerste Divisie en Topdivisie popelt het team om de derde plaats van vorig jaar te verbeteren. Langzaamaan lonkt de eredivisie voor de vrouwen die in 1984 de dubbel in de vorm van beker en landstitel wonnen.
Robbers is zeer te spreken over zijn team. Hij roemde de ‘geweldige teamgeest, teamspirit en de wil om met en voor elkaar te knokken voor elk punt, set en wedstrijd’. De inbreng van Martin Moons en Pim Kamps wordt zeer gewaardeerd. Fysio Moons staat garant voor de professionele wijze waarop de fysieke trainingen worden gegeven. Het team kent erg weinig blessures. Kamps neemt de individuele, technische en tactische inbreng voor zijn rekening.

Cupstrijd barst los
Voor de cupstrijd in Zwolle werkt de Doetinchemse mannenploeg eerst competitierondes af tegen Advisie/SSS (zondag 5 februari) en Coniche Topvolleybal Zwolle (uit op 11 februari). Niet dat Orion zich grote zorgen hoeft te maken over deze opponenten uit het rechterrijtje, toch kan een ongeluk in een klein hoekje zitten.
Zo had de openingsset van de eerste halve finalestrijd in Home of Orion tegen Sliedrecht Sport fout kunnen aflopen. De Zuid-Hollandse gasten bogen een 7-1 achterstand om naar een 12-9 voorsprong. Orion maakte benauwde momenten door en won tenslotte met 25-23. Sliedrecht Sport strijdt in de Topdivisie voor promotie naar de eredivisie en heeft de potentie daarin als middenmoter mee te draaien.
Oriontrainer Aleksov noemde de verslagen opponent een ‘carnavalsteam’. Dit naar aanleiding van de entree in het Doetinchemse bastion. ‘Al voor het eerste punt maakten zij er een groot feest van. Alsof ze op Tienertoer waren, zo bereidden ze zich voor,’ verklaarde Aleksov in dagblad De Gelderlander. Hij meldde nog ‘liever zes uur te trainen dan zo’n wedstrijd te spelen waar je echt niets van leert’. De verwachting dat het in Sliedrecht een ‘heksenketel’ zou worden, kwam niet uit. Aleksov’s reactie had de Sliedrechtse formatie kennelijk niet geïnspireerd tot een ‘dood of de gladiolen’-partij.

De finale tegen Dynamo betekent weer een ontmoeting met oud-Orion speler/trainer Bas Hellinga. Het wordt de tweede krachtmeting van dit seizoen tussen de oude rivalen, nadat Dynamo aan het begin van de competitie de vijfsetter naar zich toe trok.