• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

HS3 sluit Ritola Zuidlaren toernooi winnend af

Nieuws, Teamnieuws heren 3

Zaterdag 10 en zondag 11 september stonden voor Heren 3 in het teken van een afsluitend teamweekend ter voorbereiding op het aankomende competitieseizoen 2022-2023.

In deze was, in combinatie met Dames 2, gekozen voor het toernooi in het Noord Drentse Zuidlaren. Verbleven werd dit weekend in de naburige accommodatie van scouting Veendam. De dames speelden hun wedstrijden op de zaterdag en sloten die af met een derde  plek in de poule. De heren speelden hun wedstrijden op zondag.

Heren 3 liet gedurende het tweede  divisie-toernooi zien in staat te zijn progressie te boeken. Na een stroeve start werd er gelijkgespeeld tegen DIO/Bedum 2. De eerste set was eigenlijk te slordig, de tweede uit het boekje.
Daarna pakten de heren goed uit door achtereenvolgens te winnen van gastheer Ritola en de ander toernooideelnemer Emmen ’95. Tekenend was dat na het herstel in de eerste wedstrijd de ingezette trainingslijn werd door getrokken naar wedstrijd twee en drie. Dat heet progressie!
Naar de eerste wedstrijd van komende zaterdag 17 september toe is dat natuurlijk zeer prettig. Daarin kunnen we onze borst wel warm maken. Alterno Heren 1 komt op bezoek in Doetinchem en heeft, naar verluid, niet geïnvesteerd in de jeugd, maar zich verstrekt door het aantrekken van ervaring van hoger niveau. Komt dat zien zaterdag 17 september in de Orion Arena.

De uitslagen van zondag 11/9:

Orion Heren 3 – DIO/Bedum Heren 2      1-1         (23-25, 25-13)
Ritola Heren 1 – Orion Heren 3                 0-2         (22-25, 18-25)
Orion Heren 3 – Emmen ’95 H1                2-0         (25-24*, 25-13)

*Sets werden gespeeld tot en met 25 punten.

Foto aanhef: een actuele teamfoto van Heren 3.
Bovenste rij v.l.n.r: Ties Buiting, Jelte Bies, Peter-Paul Dijkman, Gijs Heusinkveld, Noah Wortelboer, Luuk Pasman, Marco Buiting (T/C).
Onderste rij v.l.n.r: Teun Merkx, Sem Berendsen, Nick Smeitink, Twan Smeitink, Jeroen Luesink.
Ontbrekend op de foto is mede-trainer/coach Hans ten Dam.