займ на карту онлайн

Kim is druk baasje met sport

Nieuws, Teamnieuws dames 1

,,Mijn hele week staat in het teken van sport en dat al sinds mijn vijfde jaar,” zegt spelverdeler, Kim Brandes (19). ,,Ik volg  de opleiding sport en bewegen bij Landstede in Zwolle en woon in Deventer.”

Kim vindt het fijn dat ze na anderhalf jaar coronatijd weer aan de bak kan in  competitieverband. Zij begon met volleybal bij Devolco’88 in Deventer. ,,Eerst bij de mini’s, maar al vrij snel stroomde ik door naar de jeugd.  Insiders weten wellicht dat Devolco’88 niet meer bestaat. De club fuseerde met SVS uit Schalkhaar en heet nu Avior”
Daar speelde ze tot haar vijftiende. ,,Daarna heb ik één jaar bij WSV in Warnsveld gevolleybald.  Net als Dames 1 van Orion speelde dat team ook in de Topdivisie.”

In het seizoen 2019/2020 werd Kim gevraagd voor Orion.  ,,Hoewel het best een eind reizen is, heb ik ja gezegd. Omdat Orion mij een gezellige vereniging lijkt.’’  Maar van spelen kwam door corona weinig terecht. Na drie competitiewedstrijden werd al op 10 oktober 2020 de stekker er uitgetrokken. ,,Dus wordt dit mijn tweede competitiejaar bij Orion.’’

Kim is een druk baasje. ,,Ik geef nog vier keer in de week training en coach op de zaterdagen nog twee wedstrijden voordat ik zelf train en voor de competitie speel. Vergeet daarnaast ook mijn studie ‘sport en bewegen’ niet.’’