• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

MC1 vol spelplezier: 3-1

Nieuws, Wedstrijdverslag

Orion Volleybal Doetinchem MC1 –SV Dynamo Apeldoorn MC1: 3 – 1

We schrijven zaterdag 12 januari 2019, Doetinchem topsporthal. Na het spelen van het NOJK waar we onze meerdere moesten erkennen in met name een ijzersterk Rivo Rijssen, gingen wij vandaag aan de bak tegen Dynamo Apeldoorn.

Het was even puzzelen, omdat Minke en Marit naar Apeldoorn waren overgestapt, Meike en Jill nog geblesseerd waren en Anouk MB2 ging versterken. Gelukkig hebben wij Marlijn en het jonge talent Laurine van de CMV, die zich bij ons voegden zodat wij met zeven speelsters waren.

Het was even wennen weer langs de zijlijn te staan als vervanger van Wendy maar het pakte goed uit. De spelverdelers waren nu onderbezet door het vertrek van Anouk en Minke, maar werd uitstekend ingevuld door Anne die samen met Liset een goed duo vormden.
De eerste set werd met 25-19 gewonnen door een hoge servedruk waar Dynamo veel last van had. Set 2 begon Apeldoorn sterk met en liepen ze uit met zeven punten voorsprong 6-13. Orion herpakte zich en kwam terug tot 13-13 maar uiteindelijk ging set 2 naar Apeldoorn met 20-25.

In de derde set was het enthousiasme volledig terug en werd door sterke serve-series een ruime voorsprong opgebouwd, die niet meer uit handen werd gegeven: 25-16. De vierde set was het spelplezier dermate hoog dat dan ook alles lukte: goede service-passing, mooie set ups, fraaie aanvallen, verdediging, blokkering en oh ja die serve niet te vergeten, 25-12.

Het was een genot om naar te kijken en de eerste 4 punten zijn binnen. Een mooie start van de tweede  competitiehelft in 2019.

 

Wedstrijd:
Zaterdag 12 december 2018 in ‘Home of Orion’
Orion Volleybal Doetinchem MC1 –SV Dynamo Apeldoorn MC1
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-19, 20-25, 25-16, 25-12
Verslag: Don Coers, coach