• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Saar (14) met Oranje in Berlijn

Nieuws, Teamnieuws dames 2

Zo speel je met Dames 2 van Orion in de promotieklasse tegen Rivo Rijssen en 18 dagen later luister je in Berlijn in het oranjeshirt naar het Wilhelmus voor je eerste interland tegen Portugal. De veertienjarige Saar Meijer uit Doetinchem is weer thuis, knuffelt even met kat Simba en praat vervolgens honderduit.

Ze is trots dat het gestelde doel bij de jeugd onder 17 is bereikt. Plaatsing voor de volgende kwalificatieronde (EKK2) in april en als dat goed afloopt het Europees Kampioenschap in juli. Waar is nog onbekend. Saar werd in Berlijn met de twaalf meiden van Pre Jeugd Oranje zesde en dat was voldoende voor een nieuw Europees avontuur, mits ze weer wordt geselecteerd.  ,,Hoop ik. Het geeft een kick om daar te staan. De laatste regel van het Wilhelmus hebben we allemaal uit volle borst meegezongen.”


De uitgelaten Oranje-selectie (met Saar rechts vooraan) na winst op Engeland en plaatsing voor het volgende kwalificatietoernooi.

In de Duitse hoofdstad werd gewonnen van Portugal en Engeland en verloren van Spanje, België en Duitsland. België werd groepswinnaar en had volgens Saar ook het sterkste team. Hoewel: ,,Op Papendal hebben we tegen ze geoefend en verloren, maar was het krachtsverschil minder groot. Nu maakten wij teveel kleine fouten. Je merkte ook dat zij als groep langer bij elkaar zijn en daardoor beter op elkaar zijn afgestemd.”

Geen uitstapjes
De ploeg van bondscoach Ivo Munter was bij elkaar 5 ½  dag in Berlijn. De ploeg verbleef in  het Olympisch en Paralympisch trainingscenter Kienbaum, het Papendal van Duitsland. Daar was ook het hotel. Voor uitstapjes naar de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de laatste resten Muur en andere bezienswaardigheden was geen tijd, dat liet Saar aan haar op eigen gelegenheid meegereisde moeder Brechtje en partner Holmer over.

,,De dag was helemaal volgepland, we hadden een heel strak schema. Om acht uur je bed uit, ontbijten, de video van je tegenstander bekijken, warming up, de wedstrijd, lunchen, verplicht rusten, trainen, avondeten, dan kijken naar de video van je volgende tegenstander en rond tienen naar bed. Voor een beetje ‘keeten’ als meiden onder elkaar was geen tijd. Daar waren we veel te moe voor.”

 


Saar zoekt het hogerop tegen Spanje.

Sfeer
Saar roemt de sfeer in de groep. ,,Leuk en fanatiek! Er stond echt een team, vanaf dag één.” Dat ze er als aanvoerder soms een schepje bovenop moest doen, zegt haar niet zoveel. ,,Het geeft je kracht iemand te helpen die in een dipje zit, want winnen doen we samen.”

Het internationale spelersgezelschap was een prima basis om vrienden te maken. ,,Ik denk dat wij dat van alle teams het meeste deden.”  Trots laat ze een gezamenlijke groepsfoto zien met de Engelse meiden. Spelen voor volle tribunes, onmundig veel voller dan in Doetinchem bij Dames 2, kan ze aardig relativeren. ,,Dat zijn zoveel nationaliteiten bij elkaar. Het is leuk, maar niet belangrijk. Je bent bezig een goede wedstrijd neer te zetten. Daar doe je het voor.”

Het leven gaat door. Na een paar dagen uitblazen mag Saar op zaterdag 14 januari, thuis weer aan de bak voor Rensa Family Orion. Voor Dames 2 om 13.00 uur tegen Avior D3 uit Deventer.

 

Tekst: Rob Lureman.
Foto aanhef: Saar haalt als ‘stofzuiger’ soms de onmogelijkste ballen van de grond.

 

Trots met de vaderlandse driekleur. Vlnr: Tara van der Sluis, Laurine Geerdes en Saar Meijer.

 

‘Winnen doen we samen’ nemen Saar en Laurine heel letterlijk.