• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Saar Meijer sporttalent van het jaar

Nieuws, Teamnieuws dames 1, Teamnieuws dames 2

‘Wow, dat had ik niet verwacht!’ Saar Meijer (14), speelster van Dames 2 maar de komende belangrijke wedstrijden ook toegevoegd aan Dames 1, moet even bijkomen. Natuurlijk was ze genomineerd, maar winnen? ,,Je hebt ook nog met twee andere kandidaten te maken, het is niet vanzelfsprekend.’’

Saar werd maandagavond 20 maart in schouwburg Amphion Doetinchems sporttalent van het jaar 2022. Ze kan bogen op een indrukwekkende erelijst. Samen met beachpartner Esmee Radstake werd ze Nederlands Kampioen onder de 15 jaar, maakt ze deel uit van de selectie van Pre Jeugd Oranje en Beach Team Nederland. Als aanvoerder van Pre Jeugd Oranje was ze dit voorjaar actief bij het eerste kwalificatietoernooi in Berlijn. Saar debuteerde als 13-jarige in Dames I van Orion  (Topdivisie). Met Meisjes C haalde ze een tweede  plek bij het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap.

De prestaties van de concurrentie logen er ook niet om. Maartje Tio (16) speelde bij de Doetinchemse Hockey Club en kwam via het regionale hockeyteam van Oost-Nederland bij  Kampong in Utrecht terecht. In haar eerste jaar werd ze met haar team landskampioen.

Het derde sporttalent, Fleur Westerhof (13), is een talentvol schaker. Ze boekte opvallende  prestaties op nationale en internationale toernooien, werd tweede op het Europees kampioenschap meisjes t/m 14 jaar en tweede bij het Nederlands kampioenschap. Op het Nederlands Kampioenschap snelschaken bereikte ze de derde plaats.

,,Dus was het voor mij toch wel verrassend dat ik won,’’ reageert Saar. ,,Het was volgens mij de spannendste categorie.’’ Saar kreeg uit handen van Anke Visser, één van de vijf juryleden, een waardebon en een fraai boeket bloemen. Visser is directeur sport, zorg en welzijn van het Graafschap College. De andere juryleden waren sportwethouder Patrick Moors, directeur Maurice Tepperic van Sport-ID, Jasper Hazelaar van Regio 8 en ex-topsportster Richèl Hogenkamp. De gezellige avond werd aan elkaar gepraat door entertainer Sjoerd Weikamp.

De overige prijswinnaars van 2022 zijn: Koen Bouwman, wielrennen (sportman van het jaar); Caroline Groot, baanwielrennen (sportvrouw); DHC Meisjes 16-1, hockey, sportploeg); Ricardo Hollander, judo inclusieve sporter;  Annelies Tijdink, zwemvereniging NDD (sportvrijwilliger); Kiai inzamelingsactie voor Oekraïners (Beste Sport/ID (idee) of school-sport-initiatief).

 


Dames 2  en assistent trainer Teun Merkx waren erbij om het feest met Saar te vieren.

 


Vol spanning wachten de drie genomineerden op de uitslag.


Jurylid Anke Visser verrast Saar met een waardebon.

Presentator Sjoerd Weikamp somt de prestaties van de genomineerden op.