займ на карту онлайн

Stein: Heren 3 stap voor stap vooruit

Nieuws, Teamnieuws heren 3

Elke week een stapje verder zijn dan de vorige. Dat is het doel. Leren van de fouten van de ene wedstrijd en daar iets goeds mee doen in de volgende. Nu werkt dat ook wel eens  andersom, namelijk de ene week iets goed doen, dat de week erop nalaten en merken wat er vervolgens misgaat.

Het is dus niet zo dat dit elke week voor een beter resultaat zorgt. Maar inmiddels hebben we weer twee wedstrijden meer aan ervaring sinds de seizoensopening in Barchem. En hierbij hebben we weer twee soorten tegenstanders gehad na het power volleybal uit de eerste wedstrijd. Namelijk de volleyballende jonge ploeg (SSS) en de tegenstander van de  emotionele soort, zoals vorig weekend.

Wat wij ook leren is het opbrengen van de concentratie en focus om ons te richten op ons eigen spel. De ene week gaat dat natuurlijk beter dan de andere. Maar ook in de wedstrijd van afgelopen week tegen Volga zaten er goede momenten tussen. Waarbij met name set 1 van afgelopen week een mooi voorbeeld was van een set lang geconcentreerd volleyballen. Dat we het vervolgens twee sets nalaten door het falen in servicedruk en in set 4 weer heel dichtbij zijn. Het geeft aan waar onze kracht en onze verbeterpunten liggen.

Dat verbeteren zal elke week op de training moeten gaan plaatsvinden. Het goede nieuws is dat we langzaamaan ook weer kunnen uitkijken naar een betere trainingsbezetting en bredere wedstrijdselectie. Koen pakt inmiddels alweer voorzichtig de warming-up mee na zijn spierblessure en Noah laat zich op de training alweer zien als spelverdeler na zijn knieblessure.

Tekst: Alex Stein
Trainer Heren 3
Foto aanhef: Robert van de Gevel