• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Superboeren werken inspirerend

Nieuws, Volleyvisie

Een tribune vol luidruchtige Graafschapfans zou het hoogste vrouwenteam van Seesing Personeel | Orion over de streep kunnen trekken in de topper tegen Prisma Worx VC Weert. Na de onverwachte 3-0 nederlaag bij Alterno 2 in Apeldoorn kan de Doetinchemse formatie tegen de koploper van de Topdivisie een extra steuntje in de rug goed gebruiken.

De roemruchte supportersgroep Oldies DTC gaf zondag 5 februari haar visitekaartje af. Bij de eredivisieconfrontatie tussen de Orionmannen en Advisie/SSS (3-0) zorgden zij voor een geweldige stemming in topsporthal Home of Orion. Met doorlopend zwaaiende blauwwitte vlaggen, gezang en een ticker tape-parade sprenkelden de overwegend jonge Superboeren hun vreugderoes uit over de rest van de tot de nok gevulde ambiance. Zelfs Orionsupporters, die de neiging hebben om hun team meestal rustig te observeren, klapten en zongen naar hartenlust mee.

Anders is de situatie bij het topteam van de Orionvrouwen. Zij lonken dit seizoen naar het hoogste platform van de Topdivisie, maar door de verliespartij in Apeldoorn heeft de equipe van manager Henk Bazen de situatie niet langer in eigen hand. Het oprukkende Donitas, dat vorige week met 3-1 won van Veracles, heeft dat als vierde op de ranglijst wèl. De Groningers hebben zes winstpunten minder dan koploper Weert (15-33) maar tevens twee duels minder gespeeld (13-27).

Voor Seesing Personeel | Orion wordt het tegen Weert erop-of-eronder. Meer puntverlies kunnen de Doetinchemse speelsters zich eigenlijk niet veroorloven na de 3-0 zeperd bij Alterno 2. De voorgeschiedenis van deze ontmoeting leert dat de aan- en afwezigheid van twee speelsters in een volleybalwedstrijd van grote betekenis kan zijn. De afstemming binnen een volleybalteam luistert nog nauwkeuriger dan bij voetbal: zo is het speelveld uiterst klein en de bal laten stuiten op de eigen helft is dodelijk.

In tegenstelling tot de gewonnen thuiswedstrijd tegen Alterno 2 (30 oktober 2016) beschikt Orion nu nog niet over Marije van der Velde. De ex-Longa’59-aanvalster onderging 30 januari een kniebandenoperatie en is bezig aan een langdurig revalidatieproces. Daar tegenover staat dat bij Alterno 2 Kathy Bonsen weer van de partij is. De teruggekeerde aanvalster uit Lichtenvoorde speelde tegen Orion de sterren van de hemel. ,,Het was voor ons geen off-day maar Kathy maakte het verschil,” zegt Henk Bazen. ,,We leven van wedstrijd naar wedstrijd, als we van Weert winnen zijn er weer kansen.”

Laat de Superboeren-supporters alsjeblieft vaker topwedstrijden van Seesing Personeel | Orion opluisteren. Misschien wacht dan een begin van meer samenwerking tussen de (top)sporten die de Achterhoek zoveel spelvreugde bezorgen. In het verleden leverden besprekingen tussen bestuurders van Orion en De Graafschap weinig op. Ruim baan nu voor de supporters. Laat zij een basis leggen die de regio sportief verder boven het maaigras uittilt . . .