займ на карту онлайн

Van jumpersknie naar volleybal

Nieuws, Teamnieuws heren 3

Nick Smeitink, de libero van Heren 3

Ik ben Nick Smeitink, een 22-jarige geneeskundestudent en ik kom uit het Hengelo van het ‘hoge noorden’. Ik heb daar altijd gevoetbald bij PAX, tot mijn 19e levensjaar, waarin ik gekweld werd met twee jumpersknieën (patellaire tendinopathie voor de kenner).

Daarna leek het mij een goed idee om iets heel anders te gaan doen, namelijk volleybal (?). Ik heb toen aangeklopt bij de mooiste volleybalclub: ons aller Orion, mocht er hier nog verwarring over zijn bij de lezer. Hier werd ik met open armen ontvangen. Maar meet 184 centimeter. In herenvolleybaltermen betekent het dat je dan ‘klein’ bent en ‘korte beentjes’ hebt. Ik kreeg daarom vanzelfsprekend de liberopositie en werd gedeponeerd bij Heren 7.

Hier heb ik twee seizoenen en een coronaseizoen gespeeld, waarbij ik de kneepjes van het vak geleerd heb van o.a. de Grote Boetoe en de persoon waar regelmatig naar verwezen wordt als ‘Kapitein’ of ‘PP’. Dit waren zeker mooie seizoenen, waarin zelfs promotie zich heeft voorgedaan.
Sinds dit seizoen speel ik bij Heren 3. Het is fijn om nu middenspelers te hebben die geen klaplong (pneumothorax voor de kenner) krijgen om de paar maanden. We zijn nu al een aantal wedstrijden verder met helaas redelijk teleurstellende resultaten, waar ik verder niet op in zal gaan, maar dit zal spoedig veranderen.

Grolsch
Wat nog veel teleurstellender is, is het feit dat het percentage Grolsch-schenkende kantines, die we bezoeken,  afneemt naarmate het seizoen vordert. En dan heb ik het nog niet eens over de afwezigheid van Grolsch in de kantine bij Orion.
Mijn grote voorbeeld is natuurlijk Henk. Ik zal u niet uit hoeven leggen waarom. Nu over op de orde van de dag: ik hoop dat we samen getuige mogen zijn van de wederopstanding van de geestelijk leider en moge hij ons naar victorie leiden.

Tekst: Nick Smeitink
Heren 3
Foto aanhef: Robert van de Gevel