займ на карту онлайн

Vier sets voldoende voor Heren 2

Nieuws, Wedstrijdverslagen heren 2

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem HS2 – QoppoConsult/AVV Keistad HS1: 3 – 1

De eerste thuiswedstrijd stond op het programma en om redenen, die we allemaal maar al te goed kennen, voelde het nog wat onwennig. Sommige dingen, waar we voorheen niet of nauwelijks over hoefden na te denken, zijn nu zaken waar opperste concentratie bij nodig is.
In de voorbereidingsperiode heb ik bijvoorbeeld nog nooit zoveel spullen vergeten in mijn sporttas te stoppen als de rest van mijn volleybalcarrière bij elkaar.

Om dit soort problemen te lijf te gaan, zijn veel mensen gebaat bij routine. Vastigheden voor een vertrouwd gevoel om uiteindelijk optimaal te kunnen presteren tijdens de wedstrijd. Het lezen van de verhalen in de tribune info is hier uitermate geschikt voor en is voor velen dan ook een vaste prik.

Omdat de competitie bijna een jaar stil heeft gelegen was dit voor sommige spelers een uitgelezen kans om ‘stilletjes’ een upgrade door te voeren. Zo heb ik moeten lezen dat Gijs Heusinkveld een groeispurt heeft gehad op zijn dertigste en ineens 10 centimeter langer is. Ik heb deze kans gepakt om als diagonaal op lijst te staan, want een diagonaal krijgt immers veel ballen te verwerken. Misschien krijg ik dan wel wat meer ballen op het midden aangespeeld.

In voorbereiding op de wedstrijd bespreken we altijd het strijdplan en tegen QoppoConsult/AVV Keistad moest er veel aanvalsdruk gelegd worden door het midden van het veld. Het plan om meer ballen aangespeeld te krijgen leek te gaan werken.

Diagonaal
Eenmaal begonnen aan de warming-up kwam Luuk Pasman mij vragen of ik vandaag op de diagonaalpositie ging spelen, omdat hij had dit gelezen had in de Tribune-info. Ik keek hem een beetje raar aan want ik heb de hele voorbereiding geen enkele keer op de diagonaalpositie gestaan. Een kwartier later kwam onze echte diagonaal Jan Horstink mij vertellen, dat hij niet lekker in de wedstrijd zat en ontstond er bij mij een lichte paniek. De wedstrijd was namelijk nog helemaal niet begonnen.

Uit voorzorg heb ik hierop onze spelverdeler Jurjen Nijkamp maar aangegeven Jan de eerste paar ballen in het begin van de set te geven om hem toch een beetje in de wedstrijd te helpen. En zo geschiedde en wij zagen, het was goed. Jan de puntenmachine stond aan en de eerste set werd flitsend gewonnen met 25-14.

Keistad leek hier niet van onder de indruk te zijn en door een lage foutenlast aan hun kant plus een goede servicedruk verloren we de tweede set en werd het een echte wedstrijd. Vanaf dat moment ging het alle kanten op, evenals de scheidsrechters. De wedstrijd had alles in zich om een vijfsetter te worden maar we hadden er toch maar vier nodig om uiteindelijk met 3-1 te winnen.

Wedstrijd:
Zaterdag 25 september 2021 Topsporthal Doetinchem
Rabobank Orion Volleybal Doetinchem HS2 – QoppoConsult/AVV Keistad HS1
Uitslag: 3 – 1
Setstanden: 25-14, 21-25, 25-21, 26-24
Verslag: Dik Heusinkveld