займ на карту онлайн

Weer in het veld tussen de boys

Nieuws, Teamnieuws heren 3

De Geestelijk Leider is back! Return of the Alex Trainer, coach en nu ook speler van Rabobank Orion Heren 3.

Het werd vaak gevraagd, soms met een geintje, soms serieus met een geintje. Op de woensdagavond trainingen misten we spelers om een goede teamtraining (6×6 of minstens 5×5) te kunnen doen. Maarrrr, kan ik dat nog wel aan tussen al die jonkies? Ben ik al niet allang afgeschreven? Wat als ik afbreek? Twijfel, twijfel, twijfel.

Toch maar eens de volleybalschoenen uit de wilgen gehaald, mijn kniebeschermers ergens achter in de kast gevonden en proberen maar. Een fysieke uitdaging. Spierpijn! Maar ook een
lekker gevoel na de training.

Weer in het veld tussen de boys staan. De aandacht verdelen tussen het eigen spel en het training geven. Aanwijzingen geven of voordoen is nu wel makkelijk geworden. En na de training weer in de kleedkamer. Daar worden grapjes gemaakt of wordt de overwinning uitgebreid gevierd.


Alex Stein speelde in 2015, samen met Goran Aleksov
nog in de Duitse competitie.

Ik heb weer plezier in het spelen. We maken grote stappen vooruit en iedereen werkt hard om beter te worden. Ik vind vooral de combinatie tussen oud en jong heel fijn. Om te zien hoe de vedettes de jonge jongens begeleiden. Deel uit maken van de ontwikkeling van de jonge  spelers.
Het is altijd een mooi proces met vallen en opstaan. En ik zie de vedettes ook zichzelf blijven verbeteren. Je bent nooit te oud om te leren. Na een moeilijke start met weinig spelers zijn we nu weer compleet met 12 spelers. Zo konden we ook al een keer Orion Heren 4 uit de brand helpen.
Ties, Jelte en Jurre pakten extra speeltijd tegen Set-up en hebben heren 4 naar de overwinning geholpen. Een week eerder heeft Jeroen van Heren 4 ons uit de brand geholpen toen Twan ziek was. De samenwerking binnen de herenlijn loopt als een trein.
Tot slot: een tijdje terug zei een ex-teamgenoot van mij ‘coachen is een leuk vak maar spelen vond ik allerleukste’ Maar ik zeg: trainen, coachen en spelen is het allerleukste!

Alex Stein
Heren 3