• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Rensa en Orion trekken samen op

Nieuws, Sponsornieuws

Rensa Family is niet uit de geschiedenis van Orion weg te denken. De hoofdsponsor, tevens naamsponsor Rensa Family Orion was al in de jaren zestig van de vorige eeuw een steunpilaar. Toen maakte Phoenix ’68, één van de voorlopers van Orion, dankbaar gebruik van de sponsorkas van Rensa.

Toenmalig penningmeester Jan Bloem stond herhaaldelijk bij Frits Heijink aan de Plakhorstweg op de stoep om de directeur voor de goede zaak te winnen. Voor de oud-gedienden: Frits is de vader van Erik Heijink, ooit manager van Heren 1, die bij Rensa in de jaren tachtig als commercieel directeur en eigenaar aan de slag ging.

Rensa Family Company is de internationale groep van specialisten voor de installatiewereld. Het bedrijf ondersteunt installateurs met producten voor verwarming, duurzame  ventilatiesystemen en onderdelen. Te denken valt aan cv-ketels, warmtepompen, radiatoren en convectoren, vloerverwarming en zonlichtsystemen.

Drie jaar geleden werden Orion en Rensa als naam- en hoofdsponsor aan elkaar gekoppeld.  Die sponsoring kan gezien worden als de verzilvering van de langjarige traditie. ,,Bij Rensa Family geloven we in talent en de kans dit talent verder te laten ontwikkelen. We dagen  mensen uit het beste uit zichzelf te halen en, sámen met anderen, te groeien. Die ambitie delen wij met Orion en aan die verdere groei dragen wij als hoofdsponsor graag bij,’’ zei Louw Fokkinga, toenmalig lid van de directie.

Algemeen directeur Henk-Jan Wegman bevestigde destijds de woorden van zijn collega met een knipoog naar twee tegeltjes in zijn kantoor. ‘Eerst de beste, dan de grootste’, luidt de  eerste spreuk, de tweede: ‘Samen zorgen wij ervoor dat het goed komt’. Volgens Wegman kan zoiets alleen lukken als iedereen, dus personeel en directie, er samen de schouders onder zetten. ,,Die doelstelling past bij ons en bij Orion, al jaren lang één van de toonaangevende verenigingen in Nederland. Zowel bij de heren als bij de dames.’’

Talent
Wegman (54) trekt daarbij een vergelijking tussen sport en bedrijfsleven. ,,Het gaat om de ontwikkeling van talent. Je wilt uiteindelijk de beste worden.’’ De geschiedenis van het in 2023 zeventigjarige Rensa bewijst zijn gelijk. ,,Wij begonnen in 1953 klein als een Achterhoeks familiebedrijf, maar zijn inmiddels uitgegroeid tot een internationale groothandel die als toeleverancier in de installatiesector opereert.’’

Rensa bestaat uit Rensa Family Company, met onder meer de gespecialiseerde groothandels: Albrand, CEA (Duitsland), DEWEtech.de (Duitsland), Gafco, Gévier, Inexeon, Libra Energy, Rensa Verwarming & Ventilatie, Ominio, Splitfix service, DTC elektro, Uniprest (Roemenië), Montageland en Verholt.

Rensa Family heeft niet alleen een warm hart voor sport, maar ook voor het goede doel en cultuur. Zo kan voetbalclub De Graafschap op ondersteuning rekenen, wordt er veel gedaan aan Achterhoek promotion en mag de stichting ‘Warmte voor het kind’ zich al vele jaren in de belangstelling van de company verheugen.

CEO Henk-Jan Wegman is door de recreanten van Harambee en Vredestein met volleybal in  aanraking gekomen. Hij is nog steeds sportief en probeert zijn conditie op peil te houden met hard lopen. ,,De halve marathon, zeg maar 21 kilometer. Ik zoek altijd de mooiste en leukste uit.’’