займ на карту онлайн

20151015_Logo Vriendenclub

Wat doet de Vriendenclub?

De Vriendenclub, Orions hoop in bange en blije dagen, vierde in het seizoen 2015-2016 het tweede lustrum. Maar het drankje bleef  aan de kant, dat geld stopt de Vriendenclub liever in sportieve prestaties.

De Vriendenclub begon 12 jaar geleden als steuntje in de rug voor Dames 1. Manager Henk Bazen herinnert zich de oprichtingsbijeenkomst bij hem thuis in de houten noodwoning nog als de dag van gisteren: ,,Dat was met Laura Bloem, Florieke Eggermont, Hennie Visser, Brechtje Wiggers, Inge Strijbosch, Lotte Krabben en Jet Jansen.’’ Spin in het web René Wiggers had vrijwel alle voorwerk gedaan, dus was de start een fluitje van een cent. Aanvankelijk functioneerde de Vriendenclub alleen voor Dames 1, gaandeweg kwamen er Dames 2, Heren 2 en Heren 3 bij. Oefenpotjes over de grens,  vervoerskosten, shirtsponsoring, consumptie na een gewonnen wedstrijd, het zat er allemaal in. De familie van de dames en de heren en vele, vele anderen zorgden voor een flink spaarpotje, waaruit die extraatjes werden betaald. Het was een zwaan-kleef-aaneffect dat vele Vrienden opleverde. Een aantal dat in al die jaren vrijwel constant is gebleven.
Ere-voorzitter Roel Booij was lichtend voorbeeld. Hij tekende meteen voor vriendschap toen hij de flyer onder ogen kreeg. Net als Erik Veenstra, oud-speler van Heren 1 en penningmeester van de Stichting  Topvolleybal Orion Doetinchem.  Hij vindt de Vriendenclub weliswaar nog steeds een vreemde eend in de bijt, maar ‘ze heeft veel bijgedragen  aan de successen van Orion.’
De Vriendenclub is sinds december 2014 een stichting en daarmee een rechtspersoon. Dat schept meer structuur en zekerheid als er ooit problemen zouden komen. Ze staat weliswaar los van de vereniging, maar doet inmiddels wel de sponsoring voor de overige teams.
De doelstelling is hetzelfde. Vrijwel alle uitgaven die buiten de verenigingsbegroting vallen, komen voor  rekening van de Vriendenclub. De helft van de vriendenbijdragen gaat  op aan vervoer naar uitwedstrijden,  terwijl royaal in de buidel wordt getast bij trainingskampen.
De Vriendenclub verzorgt en financiert daarnaast de Tribune-info, het wedstrijdbulletin, bij thuiswedstrijden.

René Wiggers
Voorzitter a.i.

Jan Bosma
Secretaris

Holmer Bruggink
Penningmeester

Hans Albers
Lid