• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Jongens A NOJK-selectie 7e

Nieuws

Zaterdag 8 april was het zover. De jongens A NOJK selectie mocht met zeven andere teams aantreden voor het hoogst haalbare in Nederland: de strijd om de Nederlandse titel in de leeftijdscategorie 16-18 jaren. Gesterkt door de wetenschap dat eind februari in Barneveld overtuigend de finale ronde was gehaald en, met een gedegen voorbereiding in de pocket naar de finaleronde toe, met versterking van de spelers uit de JB selectie, was er hoop op een goed resultaat.

De goede hoop op een top 4 resultaat bleef stand houden in de eerste wedstrijd tegen het gerenommeerde Sliedrecht Sport en uiteindelijke runner up wat achteraf bleek. Na een matige eerste set werd met gedegen spel in de tweede set een 1-1 resultaat geboekt. Dat gaf de betrokkenen hoop.
Die hoop vervloog helaas zeer snel toen er in de tweede wedstrijd tegen PDK Huizen een belabberde pot werd afgeleverd wat resulteerde in een verlies. Dat nota bene tegen de minst ingeschatte tegenstander uit de poule. Maar dat is ook Open Club… Dat daarmee de kwalificatie werd gemist was al een feit.
De derde wedstrijd, tegen de uiteindelijke nummer drie, te weten VC Zwolle, leverde beter spel op en wederom een gelijkspel. Dat geeft de verhoudingen zo ongeveer weer op de finaleronde: het ligt echt dicht bij elkaar qua niveau, echter een mindere wedstrijd is fataal voor het bereiken van de eerste vier . . .

Al met al een ervaring rijker, en een illusie armer. Niet getreurd; van de 11 jongens stromen er slechts drie uit naar de senioren. De rest is volgend seizoen nog steeds leeftijd waardig voor het spelen van het NOJK onder 18 jaren. Dat zijn goede vooruitzichten.

 

Tekst: Marco Buiting