• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Vier teams door in Open Club

Nieuws

In de lopende NOJK-cyclus (Nationale Open Jeugd Kampioenschappen) hebben zich vier teams geplaatst voor de halve finaleronde van de 2018-editie.

Door zijn meiden D en de jongens B, C en D selecties. Van harte proficiat met de plaatsing. De andere vier teams zagen de finishlijn, maar verloren allen jammerlijk in de kruising, het voorstation van de halve finaleronde.

Hieronder de verkorte samenvatting van de verrichtingen van de acht teams:

Meiden en Jongens D:

Werden beide poulewinnaars in het Limburgse Meijel. Meiden D was superieur, bij de Jongens D was het enige smetje het setverlies in de laatste wedstrijd.

Jongens C:

Had de eerste wedstrijd in Barneveld te duchten van Alterno Apeldoorn. Ondanks de winst in het voorbereidingstoernooi werd er nu een verlies genoteerd. Na twee overwinningen op een rij, waaronder een 25-0 setscore tegen AVV Keistad met 24 services van Beau Wortelboer, werd directe plaatsing alsnog afgedwongen na een gelijkspel tegen SSS.

Jongens B:

Was vrijgesteld van de eerste ronde en oefende in Huizen ter voorbereiding op de halve finaleronde.

Jongens A:

Kwam moeilijk op gang in Wijk bij Duurstede en verloor uiteindelijk schlemielig in de kruising van Dynamo (28-26, 30-32, 13-15).

Meiden A:

Kende haar ‘Waterloo’ In Gennep. Op de kruising werd er verloren van buur Halley.

Meiden B:

Bereikte tevens de kruising, in dit geval in Enschede, en verloor ook hier van Halley.

Meiden C:

Bereikte de kruising in Barneveld na verdienstelijk spel in de poulewedstrijden, echter Dynamo was daarin uiteindelijk een maatje te groot.
Al met al is vier teams niet slecht voor een volgende ronde. Teleurstellend is het natuurlijk wel dat in de vier andere gevallen de kruising het eindstation was. Vooral bij jongens A lagen de verwachtingen toch een tweetal rondes verder, daar was de teleurstelling dan ook zeer groot.

Op zaterdag 17 februari krijgt het toernooi een vervolg in de vorm van de halve finaleronde. Ook daar zullen we verslag doen van de verrichtingen van onze teams.

Tekst: Marco Buiting