• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Alterno voor Heren 3 een eitje

Nieuws

Seesing Personeel | Orion HS3 – VV Alterno HS3: 4 – 0

Begin september hadden de jongemannen van Heren 3 geoefend tegen Alterno 4. Met 1-3 werd een leerzame nederlaag geleden. Het werd direct al duidelijk: dit Alterno zou een geduchte tegenstander worden in de Promotieklasse voor Timmie Boy Ruesen en de zijnen.

Jullie deskundoloog Prof. Dr. Bertus Bovenhands fietste daarom op zijn elektrische fiets naar de Topsporthal, welke nog immer geen gesponsorde naam heeft, om samen met vriendin Trui Smes-In’t Veldt de clash tussen Orion 3 en Alterno 4 aandachtig te bekijken. Na vier wedstrijden stonden de jongens van Alex en Karel reeds bovenaan op twee punten gevolgd door de Apeldoorners.
Bertus was benieuwd naar de progressie die de afgelopen twee maanden was gemaakt. Ik was blij verrast. Menno was er door een Open Dag niet bij en dat zou kunnen duiden op een verzwakking van het team. Ik mocht constateren dat Menno niet gemist werd.
Jasper Wijkstra maakte dankbaar gebruik van het feit dat hij een kans kreeg om te bewijzen, dat ie niet alleen in lengte maar ook kwalitatief gegroeid was.

Aangestuurd door spellie Stijn Jansen, dewelke zijn ketser-lopers Luuk Hoge Bavel, Jasper Wijkstra en mid-beukers Luuk Pasman, Tim Ruesen  telkenmale op  subtiele wijze aanspeelde, werd al snel duidelijk voor het talrijke publiek, dat Orion 3 deze zaterdag niet van plan was om cadeautjes weg te geven.
Ruben Siffels op diagonaal timmerde  vaak op onnavolgbare wijze de ballen binnen de gele achterlijn en zijlijnen. De servedruk was zo hoog dat Alterno eigenlijk niet of weinig toekwam aan een fatsoenlijke tegenaanval. Coach Stein zag toe en had  gedurende vier sets een grijns van oor tot oor

Jullie schrijver dezes was blij verrast door het hoge niveau dat gehaald werd. Trui had meer oog voor de libero van het team Jaap Leeuwentemmer. Zij vond hem heel goed, ik wat minder en Jaap zelf bleek achteraf niet erg tevreden over zijn spel. Maar ja, die jongeman weet altijd wel iets te vinden wat niet goed is of was. Voor Trui echter kon Jaap niet stuk. Zij bewonderde zijn spectaculaire reddingsacties, die zeker ,weliswaar op de vingers van één hand, te zien waren.
De gemiddelde volleybalkijker ziet vaak niet de importantie van de libero. Hij zorgt er voor dat de midspelers even kunnen rusten en aan spelen toekomen bij  het net. Met name Luuk deed op voortrefbare wijze zijn ding en was een voortdurende plaag voor het Alterno blok. In het achterveld werden de knallende smashes van Luuk en Tim slechts gehoord als ze via de grond voorbij zoefden. Niels Barts mocht eveneens een aantal punten meedoen van coach Stein.

,,En Twan Smeitink dan?’’ hoor ik de weinige lezers en lezeressen zich afvragen. Dit keer kwam de ietwat teleurgestelde midman niet aan de bak. Ik heb Twan nog wel gevraagd naar zijn gemoedstoestand over dit feit. Ik vond dat hij erg volwassen reageerde. Twan hoopte op kansen in de volgende wedstrijden. Topinstelling van deze knaap.
Oh ja, de setstanden : De eerste set met 25-22. Dat doet vermoeden, dat het enigszins spannend  was. Orion stond de hele set ruim voor (23-15 o.a.)
In set twee werden de Alterno-boys met 25-13 vernederd. De volgende sets konden de Orion-jonkies zich vele slordigheden veroorloven, maar wonnen desalniettemin (mooi scrabblewoord) met 25-19 en 25-23. Bertus had genoten en trainer Karel was eveneens zichtbaar in zijn nopjes met het fraaie resultaat. Trui Smes-In’t Veldt had vooral genoten van Jaap.

Wat heeft hij, wat ik niet heb? Vroeg ik mij jaloers af.

Tot slot een leuke anekdote:
Ik vertelde Trui: ,,D’r komt twee straten verderop een nieuwe autowasstraat.’’ ,,Oh,’’ zegt ze, ,,handig zo dichtbij, dan kan ik lopend!’’

Over de volgende wedstrijd tegen Wivoc bericht ik de volgende keer.

 

Wedstrijd:
Zaterdag 4 november 2017 in Home of Orion
Seesing Personeel | Orion HS3 – VV Alterno HS3
Uitslag: 4 – 0
Setstanden: 25-22, 25-13, 25-19, 25-23
Verslag: Bertus Bovenhands