• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Bijspringen: de spoeling is dun

Nieuws

In de eerste vier wedstrijden van dit seizoen is al enigszins naar boven gekomen wat de sterkere en mindere punten van Heren 3 zijn. Zodoende weten wij dus waar aan gewerkt moet worden en op welke manier wij willen spelen.

Op sommige dingen heb je echter geen invloed. In dit geval is de achilleshiel van het team, het aantal spelers en tevens ook de fysieke gesteldheid van deze spelers. Hierbij is er op het gebied van de geblesseerden enkel hoopvol nieuws.

Twan traint inmiddels alweer een aantal weken voorzichtig mee, na zijn beenbreuk afgelopen seizoen, dit zal echter zijn tijd nodig hebben. Niek mag na een enkelblessure, waarschijnlijk komende week weer beginnen met trainen.

Gijs maakt inmiddels flinke stappen in zijn revalidatie en maakt alweer korte invalbeurten tijdens de wedstrijd. Ook hierbij zal de tijd het leren wanneer hij weer volledig inzetbaar is. Waarbij een zekere voorzichtigheid geboden is en er ook wel eens ‘Nee Gijs!’ zal moeten klinken.
Al met al hebben wij dit seizoen nog niet met een volledige Heren 3-selectie kunnen spelen. Ook aangezien wij als derde team in de herenlijn, Heren 2, met name bij uitwedstrijden, moeten ondersteunen met diens personele problemen en tekorten. De spoeling is namelijk dun en er zijn nogal wat vraagtekens. Hierin zijn wij Heren 4 dankbaar voor het bijspringen op de momenten dat wij dat nodig hebben. Zo was er afgelopen week in Diepenheim een voortdurende 50/50 verhouding in spelers van het derde en het  vierde.

Hoewel er in de uitvoering, nog wel eens wat te wensen over liet, zat het met de gebrachte energie en intensiteit meer in de goede richting. Zolang wij dat kunnen opbrengen en acties volledig afmaken, kan er een degelijk niveau gehaald worden.

Alex Stein