• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

BMO-certificaten voor Orionners

Nieuws

De afgelopen jaren is er op diverse plekken binnen Doetinchem al een start gemaakt met het gedachtegoed van Breed Motorisch Ontwikkelen (BMO). Sport-ID organiseerde de afgelopen periode een cursus  voor trainers en vakleerkrachten zodat zij hun les/training kunnen aanbieden middels de BMO-methodiek.

Van Rensa Family Orion namen aan de cursus deel Annemiek Koster, trainer Dames 4, en Marc Donker, trainer/coach Heren 2 en tevens coördinator CMV. Op zondag 5 maart was de laatste cursusdag en na afloop van deze dag kregen alle deelnemers hun certificaat uitgereikt.

Om een goede sportspecifieke sporter te worden is het belangrijk dat kinderen voldoende, maar ook gevarieerd bewegen, trainen en spelen. Goed ontwikkelde basisvaardigheden zoals balanceren, rennen en springen zorgen er voor dat sport specifieke vaardigheden makkelijker kunnen worden aangeleerd.
In deze basiscursus van drie dagdelen werd een start gemaakt met deze methode. Er werden handvaten gegeven aan trainers, coaches en buurtsportcoaches om plezier en motorische ontwikkeling op de voorgrond te laten treden bij kinderen tussen 6 en 12 jaar.

De geslaagde cursisten kunnen nu van hun huidige én toekomstige leden betere bewegers maken wat leid tot meer spelplezier, minder blessures en een langere verbinding met de club. Maar het zorgt vooral voor een leven lang plezier in sporten en bewegen.

Dankzij de deskundige begeleiding van cursusleider Stijn ter Welle van de HAN Seneca zijn tien cursisten geslaagd en kunnen zij met een goed gevoel het BMO gedachtengoed binnen de verschillende verenigingen of bedrijven uitdragen. Nieuwsgierig naar de volgende cursus? Houd onze sociale media-kanalen in de gaten.

Foto aanhef: derde van links Annemiek Koster en tweede van rechts Marc Donker.