• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Eerste basis is gelegd

Nieuws

Ons vernieuwde en verjongde team heeft een eerste basis gelegd. Naast aandacht voor elkaar feedback geven, ‘positieve mindset’ en ‘met elkaar’ beter worden hebben we ons in de eerst vier trainingsweken vooral gericht op het organiseren van onze verdediging.

Basisafspraken over uitgangsposities van blok en veldverdediging, de bijbehorende technische uitvoering en de juiste mindset om een goede uitgangssituatie voor onszelf te creëren om een aanval van onze tegenstanders om te buigen tot een kans om zelf te scoren. Tegelijkertijd ook veel aandacht besteed aan ons servicearsenaal: afwisselen van snelle, vlakke sprongfloater services, afgewisseld slimme korte ballen en harde diepe sprongspinners. De speelsters zoveel mogelijk laten doen waar ze goed in zijn of willen worden.

Met de spelverdeelsters focussen we op het bepalen van de te maken keuzes en het verhogen van de setsnelheid om zo de (midden-)blokkering van onze tegenstanders ‘weg’ te spelen en het aanvallende  vermogen van onze aanvalsters meer te gaan benutten. En waar de tijd zo snel gaat, vraagt nieuwe dingen je eigen maken, voor jezelf en met elkaar, geduld, vertrouwen, discipline, doorzettings- en  aanpassingsvermogen. Een proces dat niet altijd leuk of eenvoudig is, maar wel (persoons-)vormend en boeiend.

In de laatste wedstrijd tegen de ervaren vrouwen van Longa ’59 werden we voor het eerst goed onder druk gezet. Ondanks dat we de eerste set verloren bleven we geconcentreerd en redelijk ontspannen spelen. Zowel ‘basis-’en ‘wissel’spelers brachten hoge servedruk, vechtlust in verdediging, stabiele pass en een gevarieerde aanval. Een prachtige teamprestatie.

Jeroen Hamminga