• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Eric Maan naar Rabobank Orion

Nieuws

Trainer Heren 2 en technische lijn meisjes/dames

Eric Maan wordt de nieuwe trainer/coach van Rabobank Orion Heren 2. Tevens wordt Eric verantwoordelijk voor de technische lijn bij meisjes/dames binnen de vereniging. Eric is momenteel nog actief als trainer/coach van WSV Dames 1 uit Warnsveld. Het team waarmee hij vorig seizoen promoveerde naar de Topdivisie.

Eric is geen onbekende in volleyballand. De oud-speler heeft bij verschillende clubs naam gemaakt als trainer/coach. Verder kennen we Eric als vader van oud-Oranje internationals Joram en Jelte Maan. Joram was in het verleden nog actief als speler van Orion Heren 1, Jelte is momenteel prof bij de Belgische topclub Maaseik.

Volgens Marco Buiting, technisch beleidsman jongens/heren binnen Rabobank Orion, is met Eric Maan een waardig opvolger van de huidige trainer/coach Björn Proost aangesteld. ,,Niet alleen is gekeken naar de gewenste skills van de kandidaat-trainer, maar is ook de groep betrokken geweest bij het aanstellingsproces. Na een aantal gesprekken werd al duidelijk dat Eric dé kandidaat was voor de positie. We zijn dan ook zeer content dat we een trainer van dit kaliber hebben kunnen aanstellen.’’

Dat trainer/coach Björn Proost aan het eind van het seizoen een punt zou zetten achter drie succesvolle jaren Heren 2 en vier jaren Orion, was al een gegeven. Na de degradatie uit de 1e Divisie werd er – conform de doelstelling – een promotie bewerkstelligd via een kampioenschap afgelopen seizoen. Dat we nu al een waardig opvolger hebben kunnen benoemen is natuurlijk zeer positief voor het continueren van de ontwikkeling binnen de jongens- en herenlijn van de club, die al jaren geleden is ingezet. Het stokje als kopman trainer/coach binnen de club gaat dus over per eind april.


Björn Proost draagt stokje over.

,,Uiteraard heeft Björn nog een paar maanden ‘klus’ voor de boeg met het team in de 1e Divisie, echter we waarderen zijn inzet en uitvoering van taken conform het aangestuurde beleid in de afgelopen jaren. De herkenbaarheid van zijn stijl en het implementeren van dit beleid zijn een compliment voor zijn functioneren binnen de club, en hebben veel respect afgedwongen binnen de club en het team.’’

Meisjes- en dameslijn
Als technisch verantwoordelijke voor de meisjes- en dameslijn gaat Eric zich – samen met trainers – richten op de verdere ontwikkeling en uitvoering van het technisch beleid binnen Rabobank Orion. Uiteraard ook in samenspraak met de technisch verantwoordelijken binnen de jongens- en herenlijn. Hiervoor zal Eric de komende maanden al gebruiken om voor seizoen 2019-2020 de lijnen uit te zetten.

,,Ook als bestuur zijn wij bijzonder verheugd, dat we in Eric niet alleen een goede opvolger van Björn Proost voor Heren 2 hebben gevonden, maar bovendien een bijzonder ervaren kracht, die het technisch beleid binnen de dameslijn van Rabobank Orion mede kan vormgeven,’’ licht voorzitter Jeroen Westdijk toe.