• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Goud spettert bij jubilerend Orion

Nieuws

Wat een spetterend, bruisend feest was het zaterdag, de uitgestelde gouden jubileumviering van Rabobank Orion. Het knalde aan alle kanten, de glitter spatte er vanaf. Van de vrolijke goud geschminkte gezichten, van de lovertjes en andere versierseltjes op de outfits van de dames en heren en jongens en meiden.

Zelfs hoeden, wenkbrauwen, brillen, slingers en kettingen ademden de pracht van het dure edelmetaal dat ’s middags bij binnenkomst weerkaatste in het zonlicht  en ’s avonds in de lichtbundels van de disco.

Twee jaar hadden de feestvierders door corona op de viering van 50 jaar Orion moeten wachten, nu konden ze in het domein van de Pétanque Club Doetinchem om de meest originele feesttooi bewonderd worden en in alle uitbundigheid los gaan. Het jubileum was heel treffend omgedoopt in 50 + 2 onder het motto ‘Nogoldnoglory’.

Zilver
Extra kers op de taart was de huldiging van meisjes C en jongens A, die in hun leeftijdscategorie prachtige resultaten boekten in Panningen en Meijel. Van de acht beste Nederlandse teams haalden de meisjes, op de Open Club Kampioenschappen, het nationale zilver binnen en werden de jongens vijfde.
De huldiging was een latertje, pas na tienen konden beide ploegen in het zonnetje worden gezet. Dat gebeurde met een staande ovatie en een luidkeels meegezongen ‘We are the Champions’. Zowel meisjes als jongens werden bedacht met een bloemetje en een ijsbon.


’s Middags was er in de Topsporthal het blacklighttoernooi van de jeugd.

De huldiging gaf extra glans aan het jubileumfeest, dat nog uren doorging, maar zonder de moegestreden finalisten.  Het feest begon ’s middags in de kleine zaal van de SaZahal met een blacklight volleybalwedstrijd voor de CMV en C en B-jeugd, gevolgd door een lekker hapje en drankje in het met ballonnen en slingers versierde  thuishonk van de Pétanque Club.
Ook de volwassenen, onder wie leden, oud-leden, vrijwilligers en sponsoren begonnen het festijn met een lopend buffet, dat was georganiseerd door de Feestcommissie in samenwerking met de Vriendenclub.

Tekst en foto’s Rob Lureman

Heren 5 meldt zich met gouden hoedjes bij Martine Merkx van de Feestcommissie.

Dames 1 toast op het gouden jubileum.


Chris Merkx gelauwerd met 50 jaar Orion.


Ook Kees Stelwagen is van de partij.


Voor de muziek wordt in stijl gezorgd.

Even bijkomen op het discofeest tot in de late uurtjes.