• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

H2 de bovenliggende partij

Nieuws

De Hofnar-Bovo HS1 – Rabobank Orion Volleybal HS2: 1 – 3

Een overvolle tribune in Aalten was het gevolg van de affiche in de Achterhoekse derby tussen het eerste herenteam van Bovo en het eerste herenteam van de club Rabobank Orion. Dat we bestempeld worden als reserves, is iets wat we aannemen als administratief in orde. 

In Aalten werd bewezen dat het proces in wording in de richting gaat waar we naartoe willen. Er werd immers een duidelijke 3-1-overwinning geboekt door de manschappen van Eric Maan. De eerste drie sets werden voorzien van dominant en scherp spel, waarbij met name onze servicedruk en aanvallend vermogen het overwicht brachten in de wedstrijd.
Dan nog zien we verder zeker mogelijkheden om ons te verbeteren. Met name in de detailafspraken en anticipatie op situaties kunnen we meer uit halen. Natuurlijk alleen maar mooi, dat geeft namelijk weer dat er nog voldoende rek zit in het team met mogelijkheden om verder door te ontwikkelen.
Set vier werd uiteindelijk weggegeven, na het oplopen van een te ruime achterstand bij aanvang van de set. De inhaalrace aan het einde kwam te laat. Maar niet getreurd, we zijn natuurlijk content met het getoonde spel en het resultaat.

Hamvraag is of de gastheren wel emotioneel in staat waren hun gebruikelijke niveau te pakken. Uiteraard werd menigeen geraakt door het feit dat dit de laatste wedstrijd was van de Bovo, en oud-Rabobank Orion Heren 2, trainer/coach Walter Slotboom. Vanwege familiaire omstandigheden is hij helaas gedwongen om een punt te zetten achter zijn activiteiten bij Bovo Heren 1. Natuurlijk wensen we Walter en zijn gezin heel veel sterkte en al het beste toe in de aankomende zware tijd. Soms is het leven unfair. Gezien de achtergronden een understatement . . .

De blik gaat natuurlijk weer vooruit. Derhalve kijken we uit naar het thuistreffen met de nummer 4 op de ranglijst, te weten Olhaco uit Hoogeveen. Zaterdag 30 november treden we aan in de thuiswedstrijd. Hopelijk zijn we dan inmiddels gewend aan de nieuwe belijning . . .

Verslag: Marco Buiting
Foto aanhef: Archief Hans van Dijk

Wedstrijd:
Zaterdag 16 november 2019 in Aalten
De Hofnar-Bovo HS1 – Rabobank Orion Volleybal HS2
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 20-25, 18-25, 17-25, 25-22.