• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

H2 doet wat het moet doen

Nieuws

Harambee HS1 – Seesing Personeel | Orion HS2: 0 – 4

In de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft heeft Heren 2 tegen de rode lantaarndrager Harambee gedaan wat het moest doen: winnen met 4-0. Het niveau in de wedstrijd was niet groots, echter wel goed genoeg om wederom een maximale score te pakken. Daarmee vatten we het geheel van deze wedstrijd kort en simpel samen.

We kunnen al met al de balans opmaken. Elf wedstrijden zijn er gespeeld, waarbij er negen gewonnen werden en twee verloren zijn gegaan. We hebben hele mooie dingen gezien. De eerste drie sets thuis tegen Woudenberg bijvoorbeeld en knokwedstrijden uit tegen Pegasus, Verder Vives en BVC waar winsten werden geboekt. De beide wedstrijden die verloren gingen waren dipwedstrijden te noemen, waarbij het team-in-vorming nog liet zien een aantal sets lang in een dalniveau te kunnen vervallen. Niet getreurd: we mogen ons ‘Herbstmeister’ noemen, en daar mogen we best trots op zijn.

20171216_harambee_hs2_aanval

Een stukje historie: Na de degradatie uit de 1e divisie in het seizoen 2015/2016 en is er vanuit Technische Commissie en de technische staf  Heren 2 een hersteltraject ingezet. Dat doen we niet alleen met de kern van spelers in Heren 2, maar betrekken daar ook veelal de eigen jeugd en ook ervaring mee. We zien de hele jongens- en herenlijn lijn als één selectie, daarmee bieden we kansen en is de cohesie tussen de teams zeer groot, doordat men vaak in verbinding meetraint bij hogere teams. Een voorwaarde om te ontwikkelen en om verder te bouwen voor wat betreft de toekomst binnen de club. Continuïteit bieden heet dat.

Het wordt dus tijd voor wat rust om de inspanning weer op te pakken richting einde van het seizoen, want in de 2e helft worden immers de prijzen verdeeld. Verder zal de lijn weer zijn inzet tonen in de aankomende NOJK editie. Met een afvaardiging van het maximale aantal jongensteams van vier dient deze investering voor de toekomst ook ondersteund te worden door kader, onder andere afkomstig uit Heren 2. Het spelen op het hoogste competitieniveau is een voorwaarde voor het opdoen van ervaring en aangaan van een ontwikkeling. Op deze manier laten we ook de spreekwoordelijke bal rollen in de lijn.

20171216_harambee_hs2_feestje

Voor Heren 2 begint het feest weer op zaterdag 13 januari, thuis tegen Pegasus Heren 1. Detail hierin is de confrontatie tussen beide verantwoordelijken op het team, de heren Proost junior en senior. Uiteraard is dit van ondergeschikt belang: het gaat dan immers om een resultaat.

Langs deze weg wens ik alle Heren 2-supporters en -volgers namens de club prettige kerstdagen toe en een voorspoedig 2018!

 

Wedstrijd:
Zaterdag 16 december 2017 universitair sportcentrum  in Enschede
Harambee HS1 – Seesing Personeel | Orion HS2
Uitslag: 0 – 4
Setstanden: 20-25, 19-25, 23-25, 19-25
Verslag: Marco Buiting
Foto’s: Hans van Dijk

Foto aanhef: Midden-aanvalactie door Simon Eelderink onder blokdekking van Luuk Hoge Bavel en Gijs Heusinkveld.

Meer foto’s van deze wedstrijd