• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

H2: prima performance ondanks verlies

Nieuws

Rabobank Orion Volleybal HS2 –  Prima Donna Kaas Huizen HS1: 1 – 3

Het was even slikken deze week. De verwachting was dat de ziekenboeg langzaamaan weer leeg zou stromen. Dat was echter verre van het geval. Wederom mocht een derde speler toegevoegd worden aan het lijstje, waardoor de bank aardig vol zat.

Naast vijf ‘begeleiders’ konden we bogen op de ondersteuning vanuit Heren 3 met vier spelers, waardoor we ook nog de luxe hadden om elf spelers te noteren op het wedstrijdformulier. Gelukkig kunnen we steunen op een brede en kwalitatief sterke achterban vanuit de opleidingsfilosofie.
Vrijuit spelend startte de aangepaste basis-7 tegen een individueel sterk Huizen. Met name met Isenia en Colina heeft het een tweetal spelers in huis, die kunnen buigen over een uitgebreide (internationale) ervaring.
Desalniettemin was onze start in de eerste anderhalve set overweldigend en kon het niveau bestempeld worden als het beste van het seizoen tot nu toe. Helaas stokte de machine op een 14-11 voorsprong in set 2. Je kunt verklaren dat Huizen het stokje overnam, maar ook dat wij even bodem raakten in ons niveau.
In set 4 herpakte zich dat. Herhaaldelijk bleken we een zeer vervelende luis in de pels van de tegenstander, zelf op het midden van de set resulterend in een 13-11 voorsprong, met kansen om deze uit te breiden. Helaas mocht dat niet lukken, en deed de individuele aanvalskracht aan hun kant ons de das om. Een vijfde  set hadden we zeer zeker verdiend. Helaas mocht dat niet zo zijn.

Kort kunnen we concluderen, dat we een prima pot op de mat hebben gelegd. Het publiek heeft zich nog dik vermaakt omtrent de functieloze handdoek van de Huizen-dia en de magistraal geslagen bal van dhr. Colina. Die zal vanuit de zoemende camera’s ter plekke ongetwijfeld vastgelegd zijn.

Volgende week, zondag (!) 20 oktober 14.30 uur, wacht ons een volgende match in Borne tegen het via de achterdeur gepromoveerde Apollo 8. Ook dan hopen we weer progressie te boeken in de ontwikkeling van het team door een goed spelniveau, hopelijk eindigend in een fraai resultaat.

Wedstrijd:
Zaterdag 12 oktober in SaZa Topsporthal Doetinchem
Rabobank Orion Volleybal HS2 – Prima Donna Kaas Huizen HS1
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 25-16, 21-25, 13-25, 22-25
Verslag: Marco Buiting
Foto’s: Hans van Dijk

Meer foto’s Hans van Dijk