• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Hennie: de golden boy van Orion

Nieuws

Beduusd kwam Hennie van Haarlem donderdagavond 14 april de spelzaal van de SaZa Topsporthal binnen. Niets vermoedend of viel het kwartje meteen bij het zien van alle versieringen? Hennie zou een onverwachte huldiging te wachten staan voor 50 jaar actief volleyballer binnen Orion.

De wedstrijd tegen KSH moest een jubileumwedstrijd voor Hennie worden. Laat nou juist dit duel door een blessure aan de neus van de spelverdeler voorbijgaan. Dat mocht de pret niet drukken.

Hennie werd vooraf in het bijzijn van teamgenoten, familiedelen, vrienden en oud-volleyballers flink in het zonnetje gezet. De jubilaris werd toegesproken door erelid René Wiggers, die een speciaal wedstrijdshirt overhandigde. Voor Hennie in de nieuwe outfit gehesen werd, moest  hij volgens het protocol van Orions kledingteam wel tekenen voor de borg.

Vervolgens werd een extra editie van de Tribune-Info overhandigd, een uitgave van de Vriendenclub Orion. Dit bulletin verschijnt bij iedere thuiswedstrijd van de hoogst spelende teams. René Wiggers, voorzitter ad interim van de Vriendenclub: ,,Vanavond is dat Heren 6.  Daarom dit collectors item met op de voorkant  de Golden Boy.’’

Na de huldiging werd er ook nog gevolleybald. Heren 6 won het duel in de 1e klasse C met 4-0  (25-23, 25-17, 25-14, 25-13 ) en kon in de laatste wedstrijd van het seizoen vijf winstpunten toevoegen aan het totaal.

Fotogalerij
Hennie is inmiddels met 62 jaar een speler op leeftijd, maar de stappen daartussen belichamen een indrukwekkende fotogalerij. Ze weerspiegelen de niveaus en teams waarin je  al die jaren  glorieerde. Begonnen als het 12-jarig snoetje van de week bij de jeugd en eindigend in het o zo vertrouwde Heren 6. Daartussen ligt een carrière van 50 jaar in meestal gesponsorde teams.

Als 17-jarige maakte je fris en fruitig je opwachting bij de grote jongens. Dat was bij Compudac  (1986-’87 bij Heren 4). Vervolgens  kwam team/kledingsponsor Dumphuis om de hoek kijken. Maar liefst vele seizoenen. Met een kampioenschap bij Heren 3 in het seizoen 2003/2004. In dat volleybaljaar werd Heren 2 teruggetrokken uit de 3e divisie, de 4 overgebleven spelers gingen naar Heren 3. Gevolg was directe promotie en teamwisseling naar Heren 2.

Kampioen
Een tweede kampioenschap beleefde Hennie met Heren 6. Dat kwam omdat Heren 3 opging in Heren 6 om plaats te maken voor de jeugd die in Heren 2 ging spelen. Niet zo verwonderlijk dat zo’n sterk team ongeslagen kampioen werd met 110 gewonnen en 0 verloren  sets. Er waren slechts drie time outs nodig en zes wedstrijden werden binnen het uur afgewerkt. Nooit eerder vertoond.

Historisch gezien was het tussen 1986 en 2007 herhaaldelijk stuivertje wisselen tussen Heren 4, Heren 6 en Heren 3, met kort tussendoortje naar Heren 2. Sinds 2013 ging Hennie met die wisselkoers op herhaling. Van Heren 6 naar Heren 5, Heren 4 en weer Heren 6.
Niet zo verwonderlijk, want dit team kan rekenen op trouwe sponsors: Confirm Accountancy en Regio Lease. Dat speelt toch wat prettiger dan toen Hennie het, nog wel als bestuurslid,  in 1988/’89 moest stellen zonder hoofdsponsor.  En dan is Hennie sinds 13 november 2013 ook nog erelid. Me dunkt een erelijst om trots op te zijn.

Klik hier voor de speciale editie Tribune-Info

 


De hele familie van Hennie was getuige van de huldiging.


Zoon Daan voert het woord tot z’n vader.