• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 4 blijkt geduchte tegenstander

Nieuws

 

Zaterdag 26 oktober stond WIOS-uit – altijd lastig – op het programma. Deze sympathieke ploeg was op dat moment in het bezit van de spreekwoordelijke rode lantaarn.

Vanzelfsprekend ligt onderschatting dan op de loer, maar gelukkig telt een gewaarschuwd mens voor twee. Dat betekende dat we met een selectie van liefst 16 man mochten proberen een oogstrelende pot volleybal op de mat te leggen. Of op zijn minst 5 punten mee naar huis te nemen.
Spoiler: beide zijn niet gelukt. In een zaaddodend slechte pot volleybal hebben we WIOS in staat gesteld om hun seizoensaantal punten met liefst 50% te verhogen naar een respectabele 3. Hoe? Via het standaardrecept voor dit soort wedstrijden. Te hoge foutenlast, afspraken niet nakomen en niet de volle 100% geconcentreerd spelen. Een klassiek wedstrijdje tegen jezelf spelen.
Uiteindelijk hebben we net op tijd nog laten zien dat we wel ook dit spelletje beheersen, door na een droevige start in het vierde bedrijf een ruime achterstand goed te maken en toch winnend af te sluiten. U kunt zich de massale blijdschap voorstellen die zich van ons meester werd. Zeker in de wetenschap dat de platte kar alvast geboekt kan worden. Slecht spelen en toch winnen is immers de kwaliteit van een kampioen . . .
Een eervolle vermelding dient er nog gemaakt te worden voor Noah Wortelboer (maar iedereen noemt hem Willy). Normaal ballenwipper van dienst in H7, maar nu niet te beroerd om met verve onze sergeant te vervangen. Laatstgenoemde zat op het moment van de wedstrijd kostbaar defensiegeld nuttig te besteden op het WK voor militairen in China. Overigens werd ook nog kort bij hem stilgestaan door de bami- en nasiballen nu eens niet als laatste op te eten.

Terug naar Noah. Hoewel wij dachten met het schenken van een punt aan de heren van WIOS al aan onze portie liefdadigheid te hebben gedaan, doet deze clubman er nog een schepje bovenop. In het voorjaar van 2020 zal hij een poging wagen liefst zes keer de Nederlandse berg op de fietsen en daarmee geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Een fantastisch initiatief dat niets dan respect afdwingt.
Maar met respect alleen wordt geen enkel onderzoek gefinancierd. Klik hier en u kunt ook uw bijdrage leveren en respect voor Noah omzetten in keiharde karmapunten. Een jaartje geen kerstpakket, maar in plaats daarvan je steentje bijdragen aan een beter leven voor duizenden mensen. Los van een financiële impuls zal onze passlinie in ieder geval ook de rest van het seizoen zijn bijdrage blijven leveren door Noah de nodige extra meters te laten maken.

 

Wedstrijd:
Zaterdag 26 oktober 2019 in Warnsveld
WIOS HS1 – Rabobank Orion Volleybal HS4
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 20-25, 25-20, 21-25, 20-25
Verslag: Jaap Löwenthal
Foto aanhef Robert van de Gevel