• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 7 kampioen 2e klasse C

Nieuws

Grote kans dat u er nog nooit van gehoord heeft: Heren 7 van Rensa Family Orion. Afgelopen seizoen bleven wij als team redelijk onder de radar, maar stuk voor stuk begonnen wij meer en meer wedstrijden te winnen. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken door het introduceren van onze schitterende sterspelers en het beschrijven van ons spetterende seizoen.

Wie zijn wij nou eigenlijk precies? Ons team is een samenstelling van acht jongens/mannen, dat bestaat uit de oude garde en enkele nieuwelingen. Tot deze oude garde behoren onze beide passer-lopers Daan Zanting en Jorn Gaastra. Daan is onze vaste constante in de aanval die tijdens zijn sprong letterlijk blijft zweven in de lucht om de bal daarna ergens geplaatst te slaan. Jorn is onze variërende aanvaller die (met viertjes of vijfjes) altijd krachtig en verrassend doorkomt.

Dan hebben we onze altijd aanwezige diagonaal Milan Bolwerk, die alle snelle c-ballen keihard binnenharkt en in de loop van het seizoen ook de tien-ballen effectief wist te benutten. In de verdediging hebben we ons stille, betrouwbare libero Tijs Wouters, die een functie als vaste serveerder ook niet zal misstaan.

De laatste man van de oude garde is spelverdeler Bram Bruggink, die elke wedstrijd een marathon rent, maar vervolgens wel extra kan genieten van de aanvallers die het punt afmaken. De andere drie jongens zitten nog niet zo lang bij Orion, maar zijn minstens net zo geïntegreerd in de volleybalwereld als de rest. Vanwege een tekort aan middenaanvallers hebben we hen alle drie de functie als middenman toebedeeld die ze overigens uitstekend vervullen.

Prikbal

Mathiez Antink vindt het volleybal erg leuk wat onder andere te zien is aan zijn fanatisme en agressiviteit in de aanval en het block. Harmen Karnebeek is erg leergierig en brengt bovendien de rust in het team tijdens de mindere en chaotische momenten. Als laatste hebben we de jongste in ons team: Jelle Koedam imponeert onze tegenstander vaak met zijn lengte en weet bovendien veel kansen af te maken met een vieze prikbal.

Met z’n achten trainen we op maandag in de hal van het Houtkamp College en op woensdag in de SaZahal, samen met Heren 6. Onze thuiswedstrijden zijn altijd in de SaZahal op zaterdag om 13:00 uur. Voor de uitwedstrijden mogen we vaak afreizen naar de kleine halletjes van de pittoreske dorpjes in de Achterhoek. Op woensdag krijgen we zo nu en dan een goede training van Liam Mc Cluskey uit Heren 1, waar we erg blij mee zijn. Verder hebben we de training en coaching dit seizoen helemaal op onszelf genomen, waardoor we een hechte groep zijn geworden en bovendien extra trots mogen zijn op dit mooie kampioenschap.

In eerste instantie was er namelijk helemaal geen sprake van zo’n vroegtijdig kampioenschap. De eerste twee wedstrijden gingen verloren, waardoor we onze kansen op een succesvol seizoen destijds vrij klein achtten. De derde wedstrijd werd daarentegen met ruime cijfers gewonnen (4:0 vs Grol HS2) en werd het begin van een mooie serie. Daarop volgden mooie overwinningen in Dinxperlo (met fanatieke aanhang op de tribune), Winterswijk, het ietwat uitgestorven Beltrum en in de SaZahal tegen het altijd goede BVC’73. De laatste wedstrijd voor de kerst tegen SV-Loil was een directe wedstrijd om het winterkampioenschap. Resultaat: 3-1 winst tegen de vervelende mannetjes uit Loil.

Woonkamer
Na de winterstop werden de wedstrijden tegen alle middenmoters en laagvliegers makkelijk gewonnen, al was het vaak maar met 3:1, zo aardig zijn we dan ook wel weer. Vervolgens werd het 9 maart: de dag van de altijd gevreesde uitwedstrijd tegen SV Loil. Ter informatie: het plafond van de hal in Loil is lager dan het plafond van een gemiddelde woonkamer, waardoor de charme en kwaliteit van het volleybal ver te zoeken is.
Gelukkig hebben we ons een heel seizoen kunnen voorbereiden in de kleine hal van het Houtkamp College, waardoor ook deze wedstrijd met 3-1 gewonnen werd. De eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Kerkemeijer Gemini uit Borculo werd ondanks slecht spel wederom met 3-1 gewonnen.

Door puntverlies van de laatste overgebleven concurrent BVC’73 konden we de volgende uitwedstrijd uitgerekend in Barchem de titel binnenhalen door met minimaal 3-1 te winnen. Er waren nog wat grote praatjes om het kampioenschap een week uit te stellen zodat het in de eigen hal gevierd kon worden, maar na goed overleg besloten we toch om er in Barchem volledig voor te gaan. De mogelijke scenario’s circuleerden in de rondte, de drank werd alvast geregeld en onze fanatieke supportersgroep opgetrommeld.

Bruin fruit
Het was zover: D-day. Set 1 en 2 werden ruim door ons gewonnen, maar in set 3 lieten we het afweten met een achterstand van 21-10. Door goede service-reeksen, een sterke teamgeest en onze terugkeerde veerkracht konden we het ombuigen naar een setwinst van 23-25. Het kampioenschap werd daarna goed gevierd met champagne, bier en een schaal ‘bruin fruit’ met dan dank aan onze super sportieve tegenstander uit Barchem.

Bij deze wil ik persoonlijk bedanken voor afgelopen seizoen: de spelers van Heren 6 voor alle gedeelde trainingen, Liam Mc Cluskey voor het trainerschap, onze ouders voor de fanatieke aanhang en natuurlijk mijn teamgenoten voor de gezelligheid tijdens afgelopen seizoen. Samen zijn we gegroeid en hebben we het plezier van de sport volleybal (her)beleefd. Daar draait het tenslotte allemaal om.

Bram Bruggink

 


Een glaasje champagne voor Daan, Mathiez, Jorn, Jelle, Harmen, Tijs, Bram en Milan.

Wedstrijd:
Zaterdag 25 maart in sporthal ‘t Onderschoer Barchem
BVC’73 HS3 – Rensa Family Orion HS7
Uitslag: 1 – 3
Setstanden: 23-25, 20-25, 23-25, 25-16

Foto aanhef: De kampioenen Tweede Klasse C: Staand v.l.n.r.: Jelle Koedam, Jorn Gaastra, Mathiez Antink, Milan Bolwerk, Daan Zanting. Voorgrond: Tijs Wouters, Harmen Karnebeek, Bram Bruggink.