• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 1991-1992

Nieuws

In seizoen 1991-1992 pakken zich donkere wolken samen boven de vereniging. Nadat vorig seizoen de Stichting TVD ’90 is opgericht, maar Dames 1 uiteindelijk werd teruggetrokken uit de eerste divisie, wordt de stichting voortgezet met alleen Heren 1 en Heren 2.

Onder andere Roel Booy en Theo Vriezen nemen plaats in het Stichtingsbestuur, maar zij krijgen te maken met problemen en ontevredenheid uit het vorige seizoen waardoor spelers zijn vertrokken. Samen met enkele anderen wordt enthousiast de begeleiding rondom de teams weer opgezet.

Al snel blijkt dat de stichting te maken krijgt met flinke schulden. Tot overmaat van ramp gaat Heren 1 het niet redden in de eredivisie en degradeert het na 15 jaar uit de eredivisie. Trainer Adrie deWilde stapt op en met hem meerdere spelers.

De vereniging is inmiddels qua shirtkleur weer overgestapt op het vertrouwde oranje met een blauwe broek. Sportief hoogtepunt in dat jaar is het landskampioenschap van Jongens A in de Open Club. Het team o.l.v. Bouke Hellinga en Gerard Wesselink bestaat bijna louter uit B-spelers . . .

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: Jongens A wordt landskampioen.
Achterste rij v.l.n.r.: Vincent Kloos, Michiel Vaanholt, Roland Bruggink, Raymond Olthuis, sponsor Ruud Wink en trainer/coaches Gerard Wesselink en Bouke Hellinga.

Gehurkt v.l.n.r.: Bas Mollevanger, Mark Kock, Bas Hellinga, Jorg Radstake en Jasper Klomps.