• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 1992-1993

Nieuws

Voor het eerst in 18 seizoenen heeft Orion geen team meer uitkomend in de eredivisie. Dit zal duren tot het jaar 2000. Dames 1 speelt tweede divisie en Heren 1 gaat spelen in de eerste divisie met als sponsor onder andere Herwers en met Pim Raterink en Gerard Wesselink als trainers.

Na de degradatie afgelopen seizoen van Heren 1 besluit de Stichting te stoppen met de activiteiten voor Heren 1  en 2 en komen alle teams weer onder de vereniging terecht. De vereinging besluit wel om de contributie flink te verhogen om alle uitgaven te kunnen dekken.

Het kampioensteam bij de Open Club van afgelopen seizoen (Jongens A) moest een plaatsje hebben in de eerste klasse om zich verder te kunnen ontwikkelen. Na enige discussie gaat dit ten koste van Heren 3, dat vervolgens als Heren 6 een klasse lager uit gaat komen. Dit team revancheert zich door als allereerste kampioen in de regio ongeslagen weer terug te keren in de eerste klasse.

Spelen op een landelijk lager niveau betekent ook minder aandacht van pers etc. Over dit seizoen, en enkele komende, is dan ook helaas verder nog weinig bekend bij de ‘Historie’-commissie, zelfs de Orion Expressen ontbreken . . .

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.


Foto aanhef: Het team Heren 6.
Boven v.l.n.r.: Jeroen Aalders, Henk Salemink, Hans van Hoogstraaten, Frank Groot Nibbelink en Jos Pasman.
Onder v.l.n.r.: Hans Jansen, Hennie van Haarlem en Hugo Slutter.