• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 1996-1997

Uncategorized

In het jaar dat het Nederlands herenteam Olympisch kampioen werd, is de vereniging druk bezig zich weer op te richten, organisatorisch, bestuurlijk en sportief. Op bestuurlijk vlak is er een nieuwe voorzitter te melden: Koos Kuiper.

Op het organisatorische vlak is naar aanleiding van de problemen van de afgelopen jaren een beleidsnotitie gemaakt. Uit de bespreking daarvan tijdens van de ledenvergadering lijkt er een aardige parallel te zitten met de stappen anno 2020 van het huidige bestuur. Bijna 25 jaar later loopt de vereniging tegen hetzelfde probleem aan.
De notulen vermeldden destijds het volgende: ‘Naar aanleiding het door Wim Boonekamp gepresenteerde, wordt opgemerkt dat er gekozen is voor prestatiegericht volleybal. De vraag nu is: door wie dit wordt gedragen? De voorzitter antwoordt dat deze vraag het afgelopen jaar al tweemaal is gesteld, en tweemaal is unaniem gekozen voor een prestatiegerichte vereniging. Wij hopen dat dit steeds meer door de hele vereniging gedragen wordt.’
‘Wat gaat er nu verder gebeuren? We hebben twee technische commissies, we willen een goede jeugdopleiding, goede trainingsfaciliteiten, we vervullen een centrumfunctie, er is een driejaarsbegroting gemaakt. Het bestuur vraagt de vergadering om haar de ruimte te geven de beleidsnotitie verder uit te werken.’

Op sportief gebied zijn er successen te melden voor Dames 2, dat naar de tweede divisie promoveert en het kampioenschap van Heren 3 in de promotieklasse, maar dat niet wil promoveren. Het team bestaat uit allemaal oude rotten (zie foto) . . .

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: De ‘oude rotten’ van Heren 3, kampioenen promotieklasse.