• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 1997-19978

Nieuws

Nadat in seizoen 1996-1997 de weg naar boven weer was ingezet, worden dit seizoen weer de nodige successen gevierd. De supporters wisten ook de weg weer te vinden naar Rozengaarde. Op een bepaald moment zaten er toch maar weer zo’n 500 toeschouwers in de hal op de zaterdagmiddag die voor een geweldige ambiance zorgden.

Het grootste succes kwam op naam van Dames 1, dat onder leiding van Theo Boekhorst en Karel Mollevanger (ja, alweer hij) na zes jaar weer wist te promoveren naar de eerste divisie door kampioen te worden. Door een 0-3 overwinning op Peelpush werd dit kampioenschap een feit. Zo wist men uiteindelijk Sparta Zelhem (!) voor te blijven. Saillant detail was dat voor deze wedstrijd een speciale supportersbus naar Meijel reed. De afstand bleek toch wat verder dan gedacht en pas op het einde van de tweede set kwam men bij de sporthal aan . . .

Zes jaar daarvoor was Dames 1 teruggetrokken uit de eerste divisie door gebrek aan speelsters. Nu was men terug met grotendeels zelf opgeleide speelsters, waarbij Theo Boekhorst in al die zes jaar een belangrijke rol had, zowel in het opstellen van het beleidsplan als in het training geven.

Er zijn nog meer kampioenen dat jaar: Heren 5 en 6, Dames 3 en Meisjes B1. Meisjes A wordt tweede bij de Open Club. Heren 1 staat vanaf dit seizoen o.l.v. Pim Raterink en Bas Bloem, waarbij de eerste ook zelf weer af en toe meespeelt. In de herenlijn werkt men nu ook volgens het nieuwe beleidsplan met als einddoel weer de eredivisie. Heren 3 (promotieklasse) speelt als districtsbekerwinnaar in de Nationale bekercompetitie en strandt daar uiteindelijk op de eredivisionist Zevenhuizen.

Aan het einde van het seizoen dient zich een nieuwe sponsor voor Heren 1 aan: Nefit.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: Dames 1 assistent-trainer Karel Mollevanger, let op de ‘1’ in zijn haar.