• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 1999-2000

Nieuws

In deze tijd, waarin de televisie herhalingen uitzendt van historische sportgebeurtenissen, zou ook seizoen 1999-2000 voor Heren 1 van Nefit Orion niet misstaan. Promotie was het enige en noodzakelijke doel dit seizoen voor het team van Pim Raterink en uiteindelijk kwam die plek in de eredivisie er weer.

Na het kampioenschap in de eerste divisie A moest het in beslissingswedstrijden worden opgenomen tegen de kampioen uit de eerste divisie B: Sliedrecht Sport. De eerste wedstrijd was in Doetinchem en liep uit op een teleurstelling, omdat de wedstrijd met 2-3 verloren ging. Toch vertrokken een bus vol supporters en velen met de auto vol goede moed naar Sliedrecht voor de return. In die wedstrijd lukte werkelijk alles bij Orion en dat resulteerde in een prachtige 0-3 winst én promotie. Groot feest dus.

Direct wordt een voorschot op het nieuwe seizoen genomen door de aanstelling van Jacques van Gompel voor het komende seizoen en het aantrekken van ervaren eredivisie-spelers.
Het bestuur geeft richting Dames 1 een signaal af dat voor hen promotie richting eredivisie financieel niet haalbaar zal zijn. Dit heeft als gevolg dat een aantal speelsters vertrekt. Marinus Wouterse volgt Theo Boekhorst op die na vele jaren (13!) van trouwe dienst stopt bij Orion.

De Violenactie (opgezet door Marleen Groenveld die er na dit seizoen mee stopt) heeft nu in tien jaar tijd maar liefst ƒ 75.000 opgebracht voor de club en in dit seizoen gaat het aantal verkochte kistjes over de 2000. Ondertussen wordt meisjes A weer tweede van Nederland bij de Open Club (voor de derde achtereenvolgende keer) en wordt de allereerste website van de club gebouwd.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier. 

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: Na de promotie bij de wedstrijd in Sliedrecht barstten de feestelijkheden onder de Orionners los.