• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 2000-2001

Nieuws

Na het succesvolle seizoen 1999-2000 (Heren 1 promoveert weer naar de eredivisie) ondervindt de vereniging aan het einde van seizoen 2000-2001 ontevredenheid onder de leden. Welke kant willen we op met de vereniging? is de grote vraag. Er zijn geen duidelijke initiatieven.

Orion Expres nummer 8 wordt op het laatste moment door het bestuur tegengehouden en niet verspreid onder de leden. Reden: een kritisch verhaal van de stoppende Karel Mollevanger over de gang van zaken binnen Orion. Nu, zo’n 20 jaar later, staat deze Orion Expres gewoon op de historiepagina van dat seizoen.

Een initiatief dat wel wordt opgestart, is de voorzichtige toenadering tot zustervereniging Huévo. Gekeken wordt of het kan komen tot een samenwerking of zelfs tot een fusie. Besloten wordt de contributies op elkaar af te stemmen en aan het einde van het seizoen wordt bekend gemaakt dat de jeugd met ingang van het seizoen 2001-2002 gaat samenwerken.

In sporthal Rozengaarde wordt door eigen leden een heus sponsorhome gebouwd waar spelers, sponsoren en publiek na afloop van de wedstrijden van Heren 1 terecht kunnen. De A-meiden doen het weer goed op de Open Club, net als afgelopen seizoen een tweede plek. Orion bezit inmiddels een heus door zichzelf benoemd ‘Bier-team’, Heren 8. Van hun wel en wee kunnen de leden in elke Orion Expres genieten. Heren 7, een team dat al 32 seizoenen samen speelt, vraagt zich ondertussen af of ze volgend seizoen nog wel door gaan . . .

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

 

Foto aanhef: Het ‘Bier-team’ Heren 8: V.l.n.r.: Jaap, Frits, William, Hennie, Gerben, Marijn en Jacques.