• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 2013-2014

Nieuws

Het seizoen 2013-2014 ging de geschiedenis in als één van de meest markante in de 50-jarige historie van Orion. Emotie, opluchting, vreugde en vernieuwing lagen in dit seizoen dicht bij elkaar en vochten om aandacht.

Het begon allemaal met Heren 1. Geen sponsor en de stichting failliet. Een aantal leden en trouwe sponsoren zetten er gezamenlijk de schouders onder, formeerden een team en kwamen met een begroting. De bond keurde de licentieaanvraag echter af vanwege onvoldoende onderbouwing en omdat de licentie niet naar de vereniging zou kunnen (deze werd inmiddels aan Taurus gegund).
Weken van discussie, veel landelijke aandacht en boze Orion-leden die in actie kwamen; immers, Orion had een rijke historie binnen de volleybalwereld en topvolleybal in de Achterhoek dreigde verloren te gaan terwijl een nieuw topsporthal in gebruik zou worden genomen. Nadat een rechtsgang onvermijdelijk leek kwam er toch een oplossing: Orion werd voor één jaar uit de competitie gehaald en mocht alleen Supercup, Beker en Europacup spelen dat seizoen. In de Europacup speelde men twee rondes en na een nederlaag tegen Dynamo in de halve finale van de beker zat het seizoen er op.

Voor de vereniging ging het sportief gezien echter uitstekend. Alles kwam tot een prachtige finale op de allerlaatste speeldag in sporthal Rozengaarde (die ingewisseld zou worden voor de Topsporthal). Op die zaterdag alleen maar successen: Dames 1 promoveerde naar de eerste divisie, Dames 2 naar de tweede divisie en Heren 2 naar eerste divisie.
Meisjes B1 werd kampioen in haar klasse, de Mix recreanten werden tweede op het NK en het hoogtepunt werd bewaard voor het laatst: Jongens D wist bij de Open Club weer een landskampioenschap te pakken. In de finale werd Alterno met 2-1 verslagen na een 16-14 winst in de derde set.

Naast afscheid van Rozengaarde werd ook afscheid genomen van voorzitter Bart Knepper, hij zou worden opgevolgd door Jeroen van Ree.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet mail het ons dan even.

Foto aanhef: Jongens D landskampioen. Bestaande uit Kees Merkx, Jasper Wijkstra, Luuk Hoge Bavel, Siem Ooijman, Timo Lenderink,  Beau Wortelboer, Jens Reijnders, Alek Aleksov en trainer-coach Marco Buiting en assistent trainer coach Luc Wortelboer.