• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Historie Orion seizoen 2017-2018

Nieuws

Heren 1 verrast met de aanstelling van de eigenzinnige Redbad Strikwerda als trainer-coach. Toch is de combinatie een goede: wederom wordt de finale van de Play-off gehaald, maar (wederom) is Lycurgus te sterk.

In de Europacup heeft men meer succes Na een overwinning op Levski Sofia wacht het Russische Gazprom-Ugra uit Surgut in Siberië. Qua kosten is de reis een probleem (terugtrekken is geen optie), maar in een mum van tijd wordt een actie gestart: ‘Laat Orion niet in de kou staan’ die zelfs de voorpagina van de Telegraaf haalt. Het benodigde geld wordt bij elkaar gehaald en de reis kan worden ondernomen. Na de verrassende winst in de eerste set in Surgut, schakelen de Russen een tandje bij en ook bij de return in Doetinchem is men veel te sterk.

De herenlijn doet het toch al goed. Heren 2 promoveert opnieuw naar de eerste divisie en Heren 3 begint het seizoen erop in de Regiodivisie. Jongens B wint wederom de Regio-beker. Op de Open Club is er zilver voor de B-jongens, maar ook voor de D-meisjes.

In het bestuur volgt de ene Jeroen de andere op: Jeroen van Ree maakt plaats voor Jeroen Westdijk, die vanaf het seizoen erop voorzitter wordt van een nieuw te vormen driemans bestuur (met Geert Hilferink en Emiel Kniest,) nadat Rudi de Munck tijdelijk als interim-voorzitter is opgetreden.

Voor meer hoogtepunten, artikelen, foto’s en Orion Expressen klik hier.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen (artikelen/foto’s) mail het dan naar: orionhistorie@orionvolleybal.nl. Ook wanneer jij nog ontbrekende Orion Expressen of namen bij de foto’s weet, mail het ons dan even.

Foto aanhef: Heren 1 in actie om geld bijeen te krijgen voor de reis naar Siberië.