• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Heren 4: Vijf punten, vaste prik

Nieuws

Avior HS4 – Rabobank Orion Volleybal HS4: 0 – 4

Na een uitermate intensieve voorbereiding, waarin zelfs oefenwedstrijden zijn gespeeld, mocht het officieuze uithangbord van de vereniging op zaterdag 21 september zijn kunsten voor het eerst voor in het eggie laten zien. Met een tweetal gerichte aankopen (het woord versterking wordt bewust vermeden) werd afgereisd naar het immer sfeervolle Schalkhaar.

Op de eredivisietijd van 19:30 werd begonnen met een affiche dat niet zelden het niveau van de eredivisie aantikte. Vanaf het begin werd dan ook direct duidelijk wat er van onze mannen verwacht kan worden: spektakel. De ene prikbal was nog hoger dan de andere, niet zelden opgevolgd door een stabiliteitstest van het metselwerk van de achtermuur.
Ondanks het binnenharken van de eerste twee sets was de oefenmeester van dienst niet tevreden. Onder het motto ‘minder mannelijkheid is meer beter’ werd het tweede deel van de wedstrijd aangevangen. Hierin bleek opnieuw dat de eigengereide geesten (lees: autisten) van de équipe van parelketting Clephas moeite hebben met het opvolgen van opdrachten buiten de comfortzone. Zelfs het feit dat er vrijwel altijd een score volgde wanneer de opdracht (prik dan!) wèl werd uitgevoerd, bracht de mannen niet van hun stuk. Ze bleven stoïcijns hun eigen ding doen. Toch een hoopgevend stukje standvastigheid in deze tijd van meelopend kuddegedrag.
Gelukkig voor de stemming in de kantine werden er wel ‘gewoon’ vijf punten op de rekening bijgeschreven. Wat volgde was een ontroerend stukje solidariteit van onze libero, die aanvoerder Clephas bij de eerste slok al heeft ontslagen van zijn plichten inzake het nuttigen van gefermenteerd gerstenat uit een verhoornd artefact van een reeds overleden Bos taurus. Wat dit betekent voor komende wedstrijd? Hoogstwaarschijnlijk niks, maar die is in ieder geval zaterdag 28 september 13:00 tegen de reserves uit Barchem.

Kusje van de boys!

 

Wedstrijd:
Zaterdag 21 september 2019 in Schalkhaar
Avior HS4 – Rabobank Orion Volleybal HS4
Uitslag: 0 – 4
Setstanden: 21-25, 20-25, 21-25, 17-25