• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

In memoriam Adri de Wilde

Nieuws

Adri straalde plezier uit in de volleybalsport

 

When someone you love becomes a memory
the memory becomes a treasure

Het bericht kwam als een mokerslag, Adri overleden, onverwacht. Enkele dagen ervoor had ik nog telefonisch contact met hem en we verheugden ons beiden op de hernieuwde samenwerking: ,,Tot 8 augustus Bert.’’

In de zeventiger jaren heb ik Adri leren kennen als een begenadigd spelverdeler van EAVV uit Arnhem. Tijdens de derby’s tegen Orion was hij altijd duidelijk aanwezig. Zijn set ups hadden soms een dragend karakter, begeleid met een ferme zaalstem. Deze gedreven volleyballiefhebber kwam ik jaren later tegen als trainer van Heren 1. Wat een wereldvent, wat een humor gepaard gaande met vele woordgrappen.
Van dit volleybaldier hebben Apeldoorn, Barneveld, Deventer, Doetinchem, Zwolle en het Nederlands team de vruchten geplukt. Deze fantastische man hield van gezelligheid. Sinterklaasviering tijdens uitwedstrijden van de Europacup was vaste prik. We wonnen ooit van de kampioenskandidaat Rentokil in Zevenhuizen en kregen Adri na de wedstrijd in de kantine achter de piano om de overwinning gepast te vieren.
‘Straal plezier uit’ zei hij altijd en dat straalde hij uit. Binnen de vereniging en het team had hij voor iedereen tijd om even een praatje te maken met het oog op het nieuwe seizoen. Zijn uitspraak ‘Drama is het allermooiste van sport’ in een interview in de Volkskrant is nu een drama voor Heren 1 van Seesing Personeel | Orion.

Veel respect en dank zijn wij verschuldigd aan deze uiterst aimabele persoon.  In onze gedachten zijn we eveneens bij zijn vrouw Gea , kinderen en kleinkinderen

Bert Broens

 

 

De Nevobo meldde het overlijden van Adri als volgt:

Volleybaltrainer Adri de Wilde is donderdag 21 juli op 65-jarige leeftijd overleden. Volgend seizoen zou hij bij Seesing Personeel | Orion de  rechterhand van trainer Goran Aleksov worden.

De oefenmeester overleed onverwacht tijdens een vakantie. De Wilde, die altijd bleef werken als gymnastiekleraar, liep al zo’n veertig jaar mee als trainer in verschillende functies. Zo was hij in 1998 en 1999 assistent-bondscoach van Toon Gerbrands bij de Oranje mannen en werkte hij als assistent en als hoofdtrainer bij verschillende eredivisieclubs, waaronder: Orion, Landstede en Dynamo.

Adri begon in de jaren zeventig als opleider bij de Nevobo. Hij gaf tot 2006 trainerscursussen, daarna bleef hij binnen de bond actief als Proeve van Bekwaamheid-beoordelaar.

Dagblad De Gelderlander schreef over het overlijden van Adri:

De enthousiaste schreeuw van Adri de Wilde zal nooit meer klinken langs een volleybalveld. De Nederlandse volleybalwereld raakt een van zijn meest bevlogen en kleurrijke figuren kwijt. Orion-voorzitter Wijnand Geerdink was geschokt toen hij het trieste nieuws vernam. ,,De gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. Het komt totaal onverwacht. Adri barstte juist van de energie.’’
Geerdink wilde met De Wilde ervaring aan de staf toevoegen, zodat Aleksov zich verder kan ontwikkelen en ook de selectie nieuwe prikkels krijgt. Geerdink: ,,Hij ging gelijk aan de slag en maakte met iedereen binnen de vereniging een praatje. Het voelde als thuiskomen. Dan zag hij iemand en zei hij: jouw vader ken ik nog, doe hem de groeten.’’
Vorige week vertelde De Wilde in een interview met De Gelderlander nog uitgebreid hoe hij verwachtte invulling te geven aan zijn nieuwe job als assistent bij Orion. Ondanks de tientallen wedstrijden, die hij als coach meemaakte, kon hij niet wachten in het weekeinde weer langs de lijn te staan.

Foto aanhef: Hoogendoorn.