• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Jongens A plaatst zich voor finale NOJK

Nieuws

Jongens A heeft zich in de halve finalerondes van het NOJK, het NK van jeugdteams in hun leeftijdscategorieën, geplaatst voor de einderonde in april. Op zaterdag 25 februari 2023 namen maar liefst zes Rensa Family Orion-jeugdteams deel aan de halve finalerondes

Hierbij de verkorte wedstrijdverslagen per team.

Jongens A:
Jongens A plaatste zich als poulewinnaar voor de eindronde in de leeftijdscategorie 16-18 jaren. Na een viertal overtuigende overwinningen tegen achtereenvolgens SSS, VVH, Alterno en Aetos en een gelijkspel tegen de uiteindelijke nummer twee Twente ’05 was het team van trainer/coach Marco Buiting zeer overtuigend in het bereiken van dit tussendoel, namelijk het scharen onder de beste acht jeugdteams in hun leeftijdscategorie.
Uiteraard gaan we een gooi doen naar de titel op 8 april a.s. Het team heeft dat wel in huis. Werk is nog wel aan de winkel geboden op diverse vlakken en details.

Jongens B:
Het team van Roy Harbers en Mark Luesink kende een zware opgave in Amersfoort. Ondanks vakantie/ziekte/blessure bereikte het team de kruisfinale waarin het uiteindelijk verloor van Dynamo. Bij een volle bezetting en fitheid had het uiteraard de ander kant op kunnen rollen voor het team. Met het bereiken van de kruising werd een maximaal resultaat bereikt is de overtuiging.


Jongens B.

Meiden A:
Meiden A had een zware uitdaging omdat het met de loting in de altijd sterke Twente-hoek belandde. Niet alleen was de uitdaging daar door de tegenstanders, want Rivo en Devoko zijn gedegen tegenstanders, maar was de interne uitdaging daar door een aantal ziektegevallen en vakantiegangers. Het team van Jaap Löwenthal en Marc Donker weerde zich in Denekamp kranig tegen de Twentse tegenstanders, maar liet wel zien beduidend beter zijn dan de andere twee teams in de poule (Lycurgus en VC Zwolle).


Meiden A.

Meiden B:
Meiden B had in Horst de opgave om zich proberen te scharen bij de beste acht van Nederland. Dat lukte helaas niet omdat de poule best veel tegenstand had met een Trivos, Dynamo en Donki Sjot in de koker. Het team van Teun Merkx en Eddo Hissink weerde zich kranig, maar ging uiteindelijk (fysiek) ten onder.
Niet getreurd: het team herbergt veel eerstejaars B’s, dus de pijlen worden weer gericht op de aankomende editie van het NOJK. Potentie genoeg.


Meiden B.

Meiden C:
Meiden C, onder leiding van Merel Rougoor, Daphne Wegman en Noah Wortelboer, had eigenlijk al een prestatie van formaat neergezet door zich te plaatsen voor de halve finalerondes. Daarin weerde het team zich kranig in de poule, en werden er veel lerende meters gemaakt. Dat het uiteindelijk tekortkwam in Wijk bij Duurstede was geen verrassing, maar zoals aangegeven kunnen we zeer tevreden zijn met hoe het team zich heeft ontwikkeld.


Meiden C.

Meiden D/CMV:
Het team van Hannah Jansen en Marjolein Wenting had zich in de kwalificatie in Assen overtuigend geplaatst voor de halve finaleronde in Houten. Daarin plaatste het zich overtuigend voor de kruisfinale, waarin het uiteindelijk de meerdere moest erkennen in Dynamo.
Al met al wel een zeer leerzame dag voor de meiden. Er zit hier veel potentieel voor de nabije toekomst, en de verbetering ten opzichte van vorig seizoen is aanzienlijk… We houden hoop op een toekomstig beter resultaat, mede door de investeringen in de structuur die het afgelopen jaar zijn ingezet, en die nog gaan komen.


Meiden D/CMV

Conclusie:
Al met al is de conclusie dat één eindronde altijd beter is dan geen ☺… Maar dat is kijkend naar het aantal gerealiseerde eindrondes. Breed kunnen we zien dat we, zeker bij de meidenlijn, een ontwikkeling hebben ingezet. Daarin laten we zien dat we meer aanhaken op het niveau van de bovenkant van Nederland.

Dat we, in bijna alle deelnemende teams, met voornamelijk eerstejaarsleeftijd hebben gespeeld, biedt perspectief voor een toekomstig resultaat in de NOJK-cyclus. Dat geeft hoop en zet weer doel en richting voor de nabije toekomt. Dat er werk aan de winkel blijft, is evident.

Langs deze weg dank ik de teams en de begeleiding voor hun commitment en inzet, en tot de volgende NOJK editie. Voor de jongens A wens ik het team en de begeleiding veel plezier en succes toe in de voorbereiding en op de eindronde van 8 april a.s.

Tekst: Marco Buiting
Foto aanhef: Meiden C/CMV