• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Jongens B en C plaatsen zich voor Top- en Hoofdklasse

Nieuws

De jongens B1- en C1-selecties van Rabobank Orion hebben zich zaterdag, 25 mei tijdens de indelingswedstrijden met succes geplaatst voor de hoogste speelniveaus (Topklasse/Hoofdklasse) in hun leeftijdscategorieën.

Beide teams kwamen volledig ongeslagen uit de strijd en bewandelden de kortste weg naar de kwalificatie in het aankomende seizoen 2019/2020. Daarmee blijft een stuk spelen op de hoogste jeugdniveaus gewaarborgd. Niet onbelangrijk voor de technische ontwikkeling van de jongens- en herenlijn.

Jongens B1:
Onder leiding van Jordi van Andel trof jongens B1 in sporthal Zwolle-Zuid in de poule tegenstand van SV Dynamo Apeldoorn (25-14 winst), Voorsterslag Zwolle (25-14 winst) en Set-Up Balkbrug (25-10 winst).
De kruisfinale tegen Vocasa JB1 leek een formaliteit, gezien de 15-4 winst in de eerste set. De heren waren in de tweede set hun eigen tegenstander vanwege een te hoge foutenlast en een stukje onderschatting. Het team herstelde zich echter op tijd en trok met 15-12 de tweede set en de winst naar zich toe.

Jongens C1:
Onder leiding van Mark Luesink werd in de poule tevens vrij eenvoudig gewonnen van Volta (25-10 winst) en Scylla (25-16 winst). De kruisfinale tegen de andere poulewinnaar, te weten het thuisspelende SV Dynamo Apeldoorn, werd een ware thriller. Via 15-13 en 17-15 (na 13-3 achter!) werd tevens directe plaatsing afgedwongen voor het hoogste jeugdniveau in de C leeftijdscategorie in het aankomende seizoen.

Het team maakte tevens gebruik van de mogelijkheid om na hun plaatsingstoernooi in Omnisport nog de interland herenwedstrijd Nederland-Kroatië bij te wonen. Na de wedstrijd was er gelegenheid voor een kleine meet and greet met een aantal oranjehelden.
Uiteraard wensen we de teams alvast veel plezier en succes toe in het nieuwe seizoen.

Tekst: Marco Buiting
TC Lid jongens- en herenlijn

 

Foto aanhef: Jongens B1 viert feest in Zwolle.


Jongens C1 neemt het er even van in Apeldoorn, en scoort ook na de tijd in de handtekeningenjacht.