• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Jongens B1 en B2 winterkampioenen

Nieuws

 

Rabobank Orion Jongens B1 en B2 lieten zich in de eerste helft van het lopende seizoen 2019/2020 reeds van de goede kant zien: Jongens B1 werd winterkampioen in de Topklasse, Jongens B2 werd runner up achter een dispensatieteam in de Eerste Klasse. Aangezien we zelf wel met zuivere leeftijden en jongens (kunnen) spelen beschouwen we onszelf dan als de winterkampioenen in dit geval.

Na de 4-0-overwinning van de Jongens B1 op Aetos en de 3-1 overwinning van de Jongens B2 op ACE ‘19 (voormalig Phantoms/DES) werden beide teams uitgebreid in het zonnetje gezet door bestuur en Technische Commissie (TC), waarvan akte (zie foto-inzet). Uiteraard feliciteren we spelers en teambegeleiders met het behaalde resultaat.

Voortgang jongens/herenlijn
De insteek is natuurlijk dat beide teams opgeleid worden naar een fraaie volleybaltoekomst op eigen niveau. Er zijn reeds breed voorwaarden gecreëerd om de continuïteit te waarborgen. Er werd en wordt lijnbreed (van JC3 tot en met Heren 1) reeds vanaf september meegetraind op een hoger platform bij hoger spelende teams (beleidstechnisch opgenomen in het ‘meetrainplan’).
Verder biedt de recentelijk opgezette eigen volleybalschool ook diverse ontwikkelingsmogelijkheden aan spelers uit de B, C en D leeftijden. Dit moet een extra stimulans zijn voor de lijnontwikkeling. Op competitieniveau wordt er prima geacteerd. De drie Jongens C-teams doen het verdienstelijk, zeker gezien de aanwezige leeftijden. Ook de twee B-teams laten al duidelijk zien tot meer in staat te zijn.
Spelers uit de JB1 tikken al aan bij Heren 4&7…. Een goede zaak. Tel daarbij op dat we met de aankomende NOJK-editie weer gaan aantreden met het maximale aantal van vier  jongensteams.
We verwachten natuurlijk niet meteen, dat we de prestaties van de afgelopen NOJK-editie kunnen herhalen met een max aan vier eindrondes voor de jongens, maar denken wederom ver te kunnen reiken en veel extra ervaring op te kunnen doen. Altijd belangrijk voor de lijn en de ontwikkeling van jeugdspelers en de lijn.

Verdienstelijk
De herenteams op hun beurt doen het zeer verdienstelijk. We hebben maar liefst drie teams in de Eerste Klasse senioren met Heren 5, 6 en 7. Heren 5&6 spelen met een louter competitieve insteek en staan middenmoot, doen het daarbij dus prima. Heren 7 is de piepjonge promovendus en heeft wat dat betreft meer aansluiting in de prestatie- en ontwikkelingslijn met het eveneens jonge Heren 4. Heren 7 sloot de eerste helft dan ook zeer verdienstelijk af met een vijfde plek op de ranglijst en verbaasde daarmee iedereen (intern en extern).

In de kop van de lijn worden de ontwikkeling van Heren 2, 3 en 4 scherp gevolgd. Heren 4 sloot de eerste helft in de promotieklasse af met een derde plek op de ranglijst. Het tevens zeer jeugdige team laat daarbij een sterke ontwikkeling zien sinds de promotie in seizoen 2017/2018. Derde divisionist Heren 3, met een goede verhouding aan aanstormend talent en ervaring, sluit zich qua niveau hier naadloos bij aan en pakte de laatste vier wedstrijden 19 punten, zodat dit team zich mag bekronen als ‘Herbstmeister’.
Heren 2 sloot de eerste helft af als nummer vier van de ranglijst in de eerste divisie. In overleg met de trainers zijn er dan ook doelstellingen geformuleerd voor de betrokken teams voor de tweede helft. We steken daarbij niet enige ambitie onder stoelen of banken We willen zeker nog met alle teams binnen een tot twee jaar stappen maken naar een trapje hoger. Als lijn met volume en enige aanwas in de vorm van aanstormend talent in de aankomende jaren, verwachten wij dat we dit kunnen faciliteren.

Rooskleurig
Vooralsnog ziet de toekomst van de lijn er rooskleurig uit. Zeker als je dit vergelijkt met de algemene ontwikkelingen in jongens/heren volleybal. Verder zijn we bovenal trots op het feit, dat de sfeer en de verbinding in de lijn en tussen spelers en teams optimaal is. Door menigeen wordt dit niet alleen gezien als een gevolg van het eerder genoemde meetrainplan, maar tevens door de aanwezigheid van echte clubmensen en cultuurbewakers. Er blijven natuurlijk altijd uitdagingen bestaan, en het ‘aan de bal blijven’ vanuit TC en kader is van belang om te blijven door ontwikkelen.
De aankomende periode gaan we reeds gebruiken om in gesprek te gaan met kader, en om alvast zaken te gaan aanzetten richting het nieuwe seizoen. Wat dat betreft blijven we fanatiek. Voor mij zelf sprekend mag ik trots zijn om met zo’n groep met fanatici op vrijwilligersniveau te kunnen en mogen werken en aansturen. Dank u allen voor uw inzet!

Mij rest niets anders om u allen alvast fijne feestdagen toe te wensen en een voorspoedig 2020!

Marco Buiting
Technische Commissie