• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Jongens B1 op jeugdtoernooi Doezem

Nieuws

Internationaal Meerdaags Jeugdtoernooi in Doezem

De Rabobank Orion Jongens B1-delegatie, een groep van welgeteld acht spelers en drie begeleiders, was afgelopen Hemelvaart-weekend in het Groningse Doezum actief met het internationaal Meerdaags Jeugdtoernooi (MJT).

Dat het toernooi kwalitatief hoog aangeschreven staat is een gegeven. Reden ook om de getalenteerde B groep meer volleybalervaring op te laten doen onder ‘andere omstandigheden’. Dat betekent meerdere dagen volleybal op hoog niveau en het ondergaan van een groepsproces. Het zijn de zaken die bijdragen aan de ontwikkeling van de talentvolle groep en de gewenste impuls aan het teamproces en (individuele) ontwikkeling.
Dat het niveau hoog was in de B-jongens poule was een feit. Taurus, Olhaco, Par-Ky Menen (BE) en Grøndal EV (DK) waren tegenstanders in de poule. Niet alleen kwalitatief hoogwaardige tegenstanders, maar tevens gemiddeld in leeftijd ouder dan de groep die grotendeels aantrad met de NOJK C-selectie (onder 14 jaren) die de afgelopen NOJK editie vierde van Nederland werd in de C-leeftijdscategorie. Het was dus even wennen aan het fysiek hardere en veel snellere volleybal.

Kwaliteit
Helaas werden de kruisingen niet gehaald, maar op dag twee van het toernooi was al duidelijk verbetering zichtbaar t.o.v. de wedstrijden de dag ervoor. Zo snel kan het namelijk gaan! De groep heeft zich dus kranig geweerd en was dermate content met het toernooi en de geboden kwaliteit, dat er een volgende editie zeker weer acte de présence gegeven gaat worden. Hopelijk gaan dan ook meer teams aansluiten in de andere categorieën om de ervaring breder te delen. Naast de B-leeftijden wordt er in Doezum namelijk ook gespeeld in de A-leeftijdscategorie (onder 18 jaren) en een categorie meiden/heren top. In de laatste ligt de leeftijdsgrens op de leeftijden onder 21 jaren en laat het toernooi ook zien om open te staan voor kwaliteitsvolleybal in de jong volwassen fase.

Uiteraard zijn we blij dat we hebben mogen genieten van deze unieke ervaring. Vanzelfsprekend willen we de toernooiorganisatie van het MJT Doezum bedanken voor de professionele aanpak en dito organisatie.
We kunnen tevens vermelden dat speler Mart Buiting een individuele prijs ten deel viel: hij werd door de teams uitgekozen als publiekslieveling van het toernooi.

Daarnaast werden er in de B-leeftijdscategorie voor de jongens/meiden tevens talentvolle speler en speelster gekozen. De winnares van de beste coach gaat binnenkort een keer meelopen met onze eigen Martijn van Goeverden van Heren 1, als hoofdprijs.

Verslag en foto’s: Marco Buiting

Voor een impressie van het toernooi hierbij de link naar de website.

Hieronder een aantal foto’s, die een beeld geven van het toernooi.


Mart Buiting wint de prijs ‘publiekslieveling’ van deze 42e MJT Doezum-editie.


Er werd geslapen.


En er werd gefeest.