• Albrand
  • Gafco
  • Rensa
  • Netterden
  • Hawi
  • CAD2M
  • Ubbink

Jongens spelen mee in top Nederland

Nieuws

Prima resultaten in NOJK behaald

Alle vier de Rabobank Orion Volleybal jongensteams speelden hun finalerondes Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) op zaterdag 30 maart op diverse locaties in Nederland.

Dat de jongenslijn kwalitatief op peil is mag een gegeven zijn: sinds 2013 zijn we met de jongens namelijk onafgebroken actief op eindrondes in alle leeftijdscategorieën. Daarmee zijn het vruchten die geplukt worden van het ingezette jeugdbeleid een tiental jaren geleden. Zeker de vier eindrondes in alle leeftijden in één seizoen geeft aan dat het met de kwaliteit in de opleiding best goed zit.

Hieronder de wedstrijdverslagen van de teams:

Jongens A:

Jongens A speelde in Koog aan de Zaan zijn finaleronde. De gebalanceerde selectie had vooraf zijn zinnen gezet op een plek bij de beste vier, maar de vorm van de dag was niet afdoende om dit te bereiken. Het team was na drie wedstrijden klaar. Kenmerkend was dat er geen wedstrijd verloren werd en dat alle wedstrijden gelijk werden met een positieve balans in punten. Helaas waren deze resultaten niet voldoende om plaatsing bij de beste vier af te dwingen. Teleurstellend, zeker qua resultaat, gezien de aanwezige kwaliteiten. De ervaring zal menigeen weer echter scherp gaan maken voor een verbeterd toekomstig resultaat.

Jongens B:

Jongens B speelde in Amersfoort zijn finaleronde. Na een moeizame start (gelijkspel tegen Huizen en verlies tegen Inter Rijswijk) werd in de laatste poulewedstrijd nog plaatsing afgedwongen voor de halve finales. Daarmee was deze vooraf ingeschatte outsider al bezig aan iets moois. De halve finale tegen favoriet Sliedrecht Sport werd een kraker: Met een 15-13 winst in de derde set werd een finale afgedwongen. Helaas was hierin poulewinnaar Inter Rijswijk wederom een maatje te groot. Desalniettemin een zeer fraai resultaat van de heren d.m.v. het prolongeren van de zilveren plak van vorig seizoen. Van harte!


Jongens C met zilverwerk.

Jongens C:

Net als jongens B gold jongens C als een outsider, maar werd de selectie wel gezien als meer kanshebber voor het behalen van de beste vier. Als nummer twee  in de poule te Beverwijk werd er dan ook plaatsing voor de halve finales afgedwongen. In de halve finalewedstrijd tegen Sudosa kwamen het team in de eerste set nog duidelijk tekort, in de tweede set was het verschil zeer klein.
Uiteindelijk werd deze verloren en nam het team in de strijd om plek 3-4 het op tegen Sliedrecht Sport. Twee sets waren er kansen, maar werden deze met minieme verschillen verloren. Derhalve heeft het team toch nog vijf wedstrijden gespeeld op deze finaleronde. Geen medaille, maar wel een schaal als aandenken. Hulde!

Jongens CMV:

De CMV-jongens hadden in de finaleronde te Wognum niets te verliezen. Laten we eerlijk zijn: ook hier kwam het team verrassend voor de dag om uiteindelijkvbijfde van Nederland te worden. Na twee verloren poulewedstrijden (Sudosa en Zovoc) volgde er een winst tegen het Apeldoornse Dynamo. Helaas geen plaats bij de beste vier van Nederland voor de jongens onder 12 jaren, maar wel een vet compliment dat ze erbij waren in de finaleronde. Super gedaan!

De balans:

Uiteraard kunnen we na deze NOJK-editie de balans opmaken, en deze ziet er als volgt uit:

Jongens A              5e

Jongens B              2e

Jongens C              4e

Jongens CMV        5e

Rapportcijfers waar we zeer trots op kunnen zijn. Nogmaals: het was de eerste keer dat we de volle mep aan teams bij de jongens in de eindronde hadden. Die brede ervaring brengt uiteraard perspectieven voor de toekomst.

Langs deze weg wil ik alle teambegeleiders, spelers, ouders supporter en betrokkenen bedanken voor hun ondersteuning. Zonder hun hadden we dit feestje niet compleet kunnen maken.

 

Tekst: Marco Buiting
Foto aanhef: Jongens B prolongeerde de zilveren plak van de vorige editie.